Autorius apie receptą
Šiandien noriu Jums parodyti ganėtinai greitą ir nuostabų vištienos patiekalą kiekvienos dienos vakarienei, kuriam sunaudosime nemažai daržovių. Toks patiekalas, ne tik greitas, bet ir sveikas. O kaip minėjau, paskutiniu metu su šeima stengiamės suvalgyti kuo daugiau vištienos. O dar jei prie jos suvalgome kuo daugiau daržovių - tai išvis du laimėjimai viename. :)
Galimos ingredientų alternatyvos
- Kuskusas: galite keisti bolivine balanda (quinoa), smulkiais ryžiais arba soromis.
- Vištienos filė: tinka ir kalakutienos filė arba kepta vištienos šlaunelių mėsa be odos.
- Svogūnai: galima naudoti raudonuosius svogūnus arba šalotinius svogūnus dėl švelnesnio skonio.
- Morkos: vietoje jų galima naudoti saldžiąsias bulves arba moliūgą.
- Porai: juos galima pakeisti svogūnų laiškais arba salierų stiebais.
- Cukinija: tinka baklažanai ar paprikos.
- Vištienos prieskoniai: galima naudoti itališkų žolelių mišinį arba tiesiog česnakų, paprikos ir raudonėlio kombinaciją.
- Aliejus: vietoj saulėgrąžų aliejaus galima naudoti alyvuogių aliejų.
- Sviestas: galima keisti augaliniu sviestu arba kokosų aliejumi (jei norite egzotiškesnio skonio).
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Kuskusą būtina užpilti tik tiek vandens, kiek reikia jam išbrinkti – kad būtų purus, o ne košelinis.
- Daržoves stenkitės supjaustyti vienodo dydžio gabalėliais, kad jos tolygiai suminkštėtų.
- Norėdami intensyvesnio skonio, vištieną galite pamarinuoti iš anksto su prieskoniais ir trupučiu citrinos sulčių.
- Vietoj troškinimo puode, patiekalą galima užbaigti orkaitėje – tai suteiks dar intensyvesnio skonio.
- Jei norite aštresnio patiekalo, įberkite šiek tiek čili miltelių arba smulkinto česnako.
Atsiliepimai