Kuskusas su vištienos filė ir daržovėmis

Autorius apie receptą

Šiandien noriu Jums parodyti ganėtinai greitą ir nuostabų vištienos patiekalą kiekvienos dienos vakarienei, kuriam sunaudosime nemažai daržovių. Toks patiekalas, ne tik greitas, bet ir sveikas. O kaip minėjau, paskutiniu metu su šeima stengiamės suvalgyti kuo daugiau vištienos. O dar jei prie jos suvalgome kuo daugiau daržovių - tai išvis du laimėjimai viename. :) 

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Kuskusas: galite keisti bolivine balanda (quinoa), smulkiais ryžiais arba soromis.
  • Vištienos filė: tinka ir kalakutienos filė arba kepta vištienos šlaunelių mėsa be odos.
  • Svogūnai: galima naudoti raudonuosius svogūnus arba šalotinius svogūnus dėl švelnesnio skonio.
  • Morkos: vietoje jų galima naudoti saldžiąsias bulves arba moliūgą.
  • Porai: juos galima pakeisti svogūnų laiškais arba salierų stiebais.
  • Cukinija: tinka baklažanai ar paprikos.
  • Vištienos prieskoniai: galima naudoti itališkų žolelių mišinį arba tiesiog česnakų, paprikos ir raudonėlio kombinaciją.
  • Aliejus: vietoj saulėgrąžų aliejaus galima naudoti alyvuogių aliejų.
  • Sviestas: galima keisti augaliniu sviestu arba kokosų aliejumi (jei norite egzotiškesnio skonio).


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Kuskusą būtina užpilti tik tiek vandens, kiek reikia jam išbrinkti – kad būtų purus, o ne košelinis.
  • Daržoves stenkitės supjaustyti vienodo dydžio gabalėliais, kad jos tolygiai suminkštėtų.
  • Norėdami intensyvesnio skonio, vištieną galite pamarinuoti iš anksto su prieskoniais ir trupučiu citrinos sulčių.
  • Vietoj troškinimo puode, patiekalą galima užbaigti orkaitėje – tai suteiks dar intensyvesnio skonio.
  • Jei norite aštresnio patiekalo, įberkite šiek tiek čili miltelių arba smulkinto česnako.

Ingredientai

    • kuskuso: 180 mililitrų
    • vištienos filė: 450 gramų
    • svogūnų: 1
    • morkų: 1
    • porų: 0,3
    • cukinijų: 0,5
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • vištienos prieskonių
    • aliejaus
    • sviesto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais, ištrinkite druska, pipirais bei vištienos prieskoniais.
  2. 2. Tuomet apkepinkite ant mažo kiekio aliejaus.
  3. 3. Kai apkeps - dėkite susmulkintus svogūnus, porus, stambiai sutarkuotas morkas. Pakepinkite, kol daržovės suminkštės, jeigu reikia - įpilkite šiek tiek vandens.
  4. 4. Uždenkite bei troškinkite ant nedidelės ugnies.
  5. 5. Tada suberkite kuskusą, užpilkite vandeniu (kad vos vos apsemtų), užmeskite sviesto gabaliuką, užberkite šiek tiekdruskos.
  6. 6. Uždenkite bei palikite kelioms minutėms, kol kuskusas išbrinks.
  7. 7. Patiekite ir skanaukite!

Atsiliepimai

Kesadilijos su vištiena, pievagrybiais, daržovėmis ir sūriu
(6)