1. Pirmiausia stintas išvalykite, pasūdykite bei neilgam palikite pastovėti šaltai. Po to voliokite miltuose bei iškepkite.
2. Tuomte vandenį užvirinkite, suberkite pipirų bei garstyčių grūdelius, laurų lapus (dar galite pagardinti petražolėmis arba gvazdikėliais) ir pavirinkite. Įberkite druskos bei cukraus. Po kelių minučių suberkite riekelėmis supjaustytas morkas, pusžiedžiais supjaustytus svogūnus bei pavirinkite, kol daržovės suminkštėja, bet išlieka tvirtos. Tada įpilkite acto (žuvis viską sugeria, todėl nebijome viršyti nurodyto kiekio. Ragaujame!).
3. Marinatą vos ataušinkite bei dar karštą užpilkite ant keptų stintų. Palaikykite bent per naktį (geriausia iki 24 valandų) bei ryte skanaukite!