Tai yra mano šeimos labai pamiltas patiekalas, galiu pasakyti, kad gaminame jį dažnai, kai tik turime upėtakių. Grietinėlė su voveraitėmis itin tinka prie šios žuvies. Patiekalas visada pavyksta tobulai ir atsivalgyti jo yra tiesiog neįmanoma.
1. Iš pradžių upėtakius išdarinėkite ir nuplaukite. Pasūdykite ir pabarstykite šviežiai maltais pipirais bei smulkintais česnakais. Žuvį palikite kelioms valandoms šaldytuve.
2. Prieš kepdamos žuvį apšlakstykite citrinos sultimis. Į keptuvę pilkite aliejų, kai jis įkaista, dėkite šviežio rozmarino šakelę, pora skiltelių nesmulkinto česnako ir miltuose apvoliotą žuvį.
3. Kepkite ant vidutinio kaitrumo ugnies. Kai gražiai apkeps abi žuvies pusės, supilkite vyną. Dar pakepkite porą minučių (kol vynas išgaruos) ir žuvis jau paruošta.
4. Voveraičių ir grietinėlės padažas: Ant gabaliuko sviesto ir šlakelio alyvuogių aliejaus apkepkite kubeliais supjaustytą svogūną.
5. Tada sudėkite marinuotas voveraites, pagardinkite prieskoninėmis žolelėmis, druska bei pipirais. Supilkite grietinėlę ir virkite ant silpnos ugnies maždaug 20-25 minutes (arba tol kol padažas sutirštės). Sudėkite krapus ir petražoles.
6. Galiausiai patiekite su virtais ryžiais ir mėgiamomis daržovėmis. Skanaukite!
7. Rekomendacija: Daugiau upėtakio receptų rasite: Upėtakio receptai.