1. Pradžioje pieną pašildome, įdedame šaukštą cukraus, suberiame mieles. Pamaišome bei paliekame apie 10–15 minučių pastovėti, kol mielės pradės veikti, putoti, pasijus stiprus jų kvapas. Sviestą išlydome, padedame į šalį.
2. Tuomet į didelį dubenį beriame miltus, druską, citrinos žievelę, pilame vanilės, šiek tiek paplaktą kiaušinį bei dar vieną trynį, beriame likusį cukrų. Išmaišome.
3. Tada į miltus supilame pieną, įmaišome. Supilame atvėsusį sviestą bei užminkome tešlą. Tešlą minkome maždaug 5 minutes, kol pasidarys glotni bei minkšta. Suformuojame tešlą į kamuoliuką. Dedame į trupučiu aliejaus (bekvapio) pateptą dubenį, apvyniojame plėvele bei paliekame 1–2 valandoms pakilti. Tešla turi maždaug padvigubėti.
4. Po to įdarui sumaišome visus produktus, išskyrus slyvas, nedideliame dubenėlyje. Dedame į šaldytuvą, kol ruošite tešlą bei slyvas. Slyvas pjaustome pusiau, išimame kauliukus.
5. Paskui kepimo formą patepame sviestu bei pabarstome miltais. Kai tešla pakils, iškočiojame 30×40 centimetrų stačiakampį. Supjaustome jį į tris lygias juostas. Ant kiekvienos juostos šaukštu arba konditeriniu maišeliu išspaudžiame kremo, juostas suvyniojame ir užspaudžiame sujungimus.
6. Į kepimo formą sudedame tešlos juostas spiraliniu būdu. Į tarpus sudedame pjaustytas slyvas. Kepimo formą vėl uždengiame plėvele bei paliekame 30 minučių šiltai pastovėti, kad pakiltų.
7. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros. Pyrago viršų aptepame kiaušinio, vandens (pieno) plakiniu, pabarstome cukrumi. Kepame maždaug 30–40 minučių.
8. Kol pyragas kepa, pasiruošiame sirupą. Vandenį ir cukrų bei vanilę pakaitiname nedideliame puode, kol cukrus ištirps. Nukeliame nuo ugnies bei atvėsiname.
9. Po 30–40 minučių pyragą išimame iš orkaitės, apliejame sirupu (slyvas taip pat), pabarstome migdolų drožlėmis bei dedame atgal į orkaitę apie 5–10 minučių (arba kol pyragas visiškai iškeps).
10. Pastebėjimas: Įdarui galite naudoti varškę arba rikotą. Aš asmeniškai naudojau kreminę varškę-sūrį, nes tokią turėjau namuose. Išėjo šiek tiek skystesnė masė, buvo sunkiau susukti virveles.
11. Pastebėjimas: Originaliame recepte buvo nurodyta pyragą kepti iš pradžių 30 minučių, o vėliau dar 5 minutes. Tačiau man per tą laiką pyragas neiškepė, kepiau 10–15 minučių ilgiau.