Naminė šalta arbata

2021-01-20 Autorius oSkanu.lt

Naminė šalta arbata
Karštą dieną labai norisi atsigaivinti, bet nežinote kuo? Vanduo - tikriausiai vienas iš pačių populiariausių pasirinkimų, bet, ką gerti, kai norisi dar neragautų skonių? Kokią šaltą arbatą būtų galima pasigaminti savo virtuvėje? Šiandien pasidalinsiu savo patarimais ir receptais. Tad nieko nelaukiam ir pradedam gamybą! 

Ingredientai

    Šaltai persikų skonio arbatai (Sirupui paruošti):
    • cukrus: 215 gramų (arba 170 mililitrų klevų sirupo)
    • vanduo: 240 mililitrų
    • persikai: 2-3
    Šaltai persikų skonio arbatai:
    • arbata: 3 pakelių
    • vanduo: 1400 mililitrų
    Šaltai žaliajai arbatai su citrinomis:
    • karštas vanduo: 500 mililitrų
    • šaltas vanduo: 700 mililitrų
    • žaliosios citrinos sultys: 60 mililitrų
    • citrinos sultys: 60 mililitrų
    • žalios arbatos: 5 pakelių
    • medus: poros šaukštų
    • mėtos lapeliai: ~18

    Recepto paruošimas

  1. 1. Šalta persikų skonio arbata: Griežinėliais supjaustytus persikus sudedame į nedidelį puodą arba gilią keptuvę, užpilame vandeniu ir suberiame cukrų arba įpilame klevų sirupo. Nuolatos maišydami kaitiname ant vidutinio-aukšto kaitrumo iki užvirs, tada sumažiname kaitrą.
  2. 2. Grūstuvu sugrūdame persikus, šitaip išspaudžiame visas persikų sultis, sudedame persikus į sirupą ir pakaitiname.
  3. 3. Puodą nuimame nuo viryklės, kai jau visos cukraus granulės ištirpsta, tada leidžiame sirupui "pastovėti" maždaug pusvalandį.
  4. 4. Galiausiai, sirupą perkošiame, kad neliktų persikų gabaliukų.
  5. 5. Užviriname vandenį ir į jį 5 minutėms įmerkiame arbatos pakelius, leidžiame atvėsti. Kai arbata atvėsta, į ją supilame jau paruoštą sirupą ir paruoštą arbatą įdedame į šaldytuvą.
  6. 6. Arbatą geriame su ledukais ir šviežiais persikų griežinėliais.
  7. 7. Šalta žalioji arbata su citrinomis: Į 70-80 laipsnių karštumo vandenį įmerkiame 5 žaliosios arbatos pakelius, išimame juos po maždaug 3-5 minučių ir išspaudžiame juose likusį skystį.
  8. 8. Įmaišome medų, kol jis pilnai ištirpsta.
  9. 9. Į didelį indą supilame citrinos ir žaliosios citrinos sultis, užpilame jas arbata su medumi.
  10. 10. Kol arbata dar šilta - paragaujame, ar pagal skonį pakanka saldumo. Jei norisi saldžiau, įdedame daugiau medaus. Būtinai tai padarome prieš atšaldydami arbatą, nes medus šaltyje tirps ilgiau.
  11. 11. Tada į jau beveik paruoštą gėrimą supilame šaltą vandenį ir viską gerai išmaišome.
  12. 12. Į stiklines įberiame ledukų ir užpilame šalta arbata.
  13. 13. Puošiame šaltos arbatos stiklines citrinos bei žaliosios citrinos griežinėliais, mėtos lapeliais. Skanaujame!
  14. 14. Rekomendacija: Daugiau arbatų receptų rasite: Arbatos.