Naminiai pistacijų ledai su pienu, grietinėle ir migdolų esencija

2023-09-22 Autorius oSkanu.lt

Naminiai pistacijų ledai su pienu, grietinėle ir migdolų esencija
Kai pagal šį receptą viską gaminau pirmą kartą, net neįsivaizdavau galutinio rezultato - sūrių pistacijų ir saldumo derinio. Bet sustingę ledai pasirodė itin fantastiški... Derinys tiesiog nuostabus! Skonio negaliu net žodžiais apibūdinti - šių ledų reikia tiesiog imti ir paragauti. Dabar mes juos nuolat gaminame su šeima ir lepinamės, kol nelieka. Ir tada tai jau ženklas, kad greit teks gaminti. Mėginkite ir Jūs! :)

Ingredientai

    • išgliaudytos kepintos sūdytos pistacijos: 120 gramų
    • cukrus: 130 gramų
    • grietinėlė: 450 gramų (35%)
    • pienas: 240 mililitrų
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • migdolų esencija: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • kiaušinių tryniai: 6 (dideli)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje 90 gramų pistacijų sumalkite blenderiu iki mažų gabaliukų.
  2. 2. Tuomet į puodą pilkite pusę grietinėlės, pieną, cukrų bei viską kaitinkite, kol cukrus ištirps.
  3. 3. Tada suberkite susmulkintas pistacijas bei uždenkite puodą. Palikite pastovėti maždaug 30 minučių.
  4. 4. Po to perkoškite mišinį per sietelį, trindami šaukštu, kad kuo daugiau išbėgtų skysčio. Atskirame inde išplakite trynius. Į juos plona srovele pilkite šiltą pieno mišinį.
  5. 5. Supilkite viską atgal į puodą bei nuolatos maišydami dar pakaitinkite ant nedidelės ugnies, kol masės sutirštės (iki kisieliaus konsistencijos).
  6. 6. Galiausiai supilkite migdolų esenciją bei vanilinį cukrų. Į dubenį, kuriame šaldysite ledus, supilkite likusią grietinėlę.
  7. 7. Į ją perkoškite pieno bei kiaušinių mišinį. Viską atvėsinkite ir dėkite į šaldymo kamerą.
  8. 8. Kas 30 minučių 3-4 kartus viską išplakite mikseriu.
  9. 9. Paskutinį kartą išplakę sudėkite likusias pistacijas bei palikite šaldytis per naktį.
  10. 10. Patiekite ir skanaukite!
Keto ledai be cukraus
(2)
Naminiai vaisiniai ledai ant pagaliuko
(2)