Natūraliai saldūs bananų keksiukai vaikams

2024-12-14 Autorius Anželika - Valgau pats

Natūraliai saldūs bananų keksiukai vaikams
Natūraliai saldūs bananų keksiukai vaikams – puikus pasirinkimas vaikams, derinant natūralius ir maistingus ingredientus. Saldumą jiems suteikia bananai, o riešutai ir avižiniai dribsniai praturtina sveikaisiais riebalais bei skaidulomis. Minkšti ir purūs, jie kepami be papildomo cukraus, todėl puikiai tinka mažiesiems valgytojams. Šie keksiukai ne tik skanūs, bet ir greitai pagaminami, todėl yra idealus pasirinkimas pusryčiams, užkandžiams ar iškylai su vaikais.

Redaktorės Vaidos komentaras
- gardūs, maistingos sudėties keksiukai, kurie tikrai patiks ne tik mažiems, bet ir dideliems. Keksiukai tinkami mažyliams nuo 6 mėn amžiaus JEIGU nėra nustatytų alergijų gamybai naudojamiems produktams.

Daugiau receptų įvairiems patiekalams, kurie orientuoti į vaikų mitybą, galite rasti čia

Ingredientai

    • Bananai: 2 vnt. (~ 230g)
    • Riešutai: 30 g (anakardžiai ir migdolai)
    • Kiaušiniai: 3 vnt.
    • Avižiniai dribsniai: 7 valg. š.
    • Grietinė: 1 valg. š.
    • Kepimo milteliai: 1 arb. š.

    Recepto paruošimas

  1. 1. Į maisto smulkintuvą ar galingą kokteilinę sudėti bananus.
  2. 2. Prie bananų suberti riešutus ir įmušti kiaušinius.
  3. 3. Suberti avižinius dribsnius ir sudėti grietinę.
  4. 4. Viską sutrinti iki vientisos masės ir supilti į dubenį.
  5. 5. Į masę įmaišyti kepimo miltelius.
  6. 6. Masę padalinti į keksiukų formeles.
  7. 7. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros ir keksiukus kepti apie 30 min.
Purūs ir sotūs veganiški moliūgų keksiukai su apelsinais
(2)
Velykiniai keksiukai su varške
(2)