Natūraliai saldus šokoladinis pudingas

2025-01-13 Autorius druska.sielai

Natūraliai saldus šokoladinis pudingas
Natūraliai saldus šokoladinis pudingas – paprastas, tačiau itin gardus ir sveikas pasirinkimas. Sunokę persimonai, sutrinti kartu su kakava, sukuria natūraliai saldžią ir švelniai šokoladinę tekstūrą. Po paros šaldytuve desertas tampa tvirtesnis ir dar labiau įsigėręs skonių. Patiekiamas pabarstytas kakava, jis įgauna subtilų kartumą, kuris puikiai dera su persimonų saldumu. Tai tobulas desertas, kai norisi ko nors saldaus, tačiau be papildomų priedų ar cukraus. Paprasta, greita ir labai gardu!

Redaktorės Vaidos komentaras - puikus pasirinkimas ieškantiems natūraliai saldaus, paprastai paruošiamo deserto. Naudojant labai sunokusius persimonus saldumo tikrai bus pakankamai, bet jeigu vistik norisi kažko daugiau, galima įmaišyti šiek tiek medaus ar klevų sirupo. 

Ingredientai

    • Persimonai: 2 vnt. (labai pernokę)
    • Kakava: 2 arb. š.

    Recepto paruošimas

  1. 1. Labai stipriai sunokiusius persimonus nulupti ir supjaustyti gabaliukais.
  2. 2. Pjaustytus persinomus sudėti į kokteilinę ar maisto smulkintuvą.
  3. 3. Prie persimonu suberti kakavą.
  4. 4. Viską sutrinti iki piurė konsistencijos.
  5. 5. Trintą masę supilti į nedidelį indą.
  6. 6. Indą uždengti folijos lakštu ir perkelti parai į šaldytuvą.
  7. 7. Kitą dieną pudingą perkelti į lėkštę, galima apibarstyti kakaka papildomai ir pagardinti riešutais.
Desertinis krekenų sūris - apkepas
(1)