graikiniai riešutai: 50 gramų (galima naudoti ir kitokius)
kapučino milteliai: 1,5 valgomojo šaukšto
stipri atvėsinta kava: 1,5 valgomojo šaukšto
želatina: 14 gramų
juodas šokoladas: 50 gramų
nesaldi kakava: 0,5-1 valgomojo šaukšto
Recepto paruošimas
1. Pradžioje sausainius susmulkiname bei sumaišome su išlydytu sviestu, išklojame jais torto formos dugną, suspaudžiame bei padedame į šaldytuvą, kad sustingtų. Želatiną užmerkiame vandenyje, kaip yra nurodyta ant pakuotės.
2. Tuomet riešutus paskrudiname keptuvėje (be riebalų), po to susmulkiname trintuvu. Šokoladą išlydome vandens vonelėje bei atvėsiname iki kambario temperatūros.
3. Tada maskarponę, grietinę, cukrų, kapučino miltelius bei kavą išplakame, įmaišome ištirpintą želatiną, paskui atsargiai įmaišome iki standumo išplaktą grietinėlę.
4. Masę padaliname į dvi dalis. Vieną dalį sumaišome su išlydytu šokoladu bei kakava, supilame į formą ir dedame į šaldytuvą (sustingo per maždaug 10–15 minučių).
5. Antrą dalį sumaišome su smulkintais riešutais bei užpilame ant sustingusio pirmojo sluoksnio. Vėl dedame į šaldytuvą. Skanaujame!
6. Pastabos: Ganėtinai riebokas tortas. Šaldytuve aš laikiau per visą naktį, bet būtų užtekę palaikyti ir 2 valandas.
Siga Raliene
Atsakyti