Nekeptas varškės tortas su želė gabaliukais ir vyšniomis

2020-07-27 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Nekeptas varškės tortas su želė gabaliukais ir vyšniomis
Aš šį tortą visada gaminu iš dvigubos normos, nes norisi pradžiuginti visi savo šeimą, ir dar dalį jo nusinešti į darbą. Vis gi receptą parašiau, taip kaip ruošiant nelabai didelį torčiuką šeimai, nes ne visi mėgsta gaminti didelius tortus. 

Pats varškės tortas gaunasi gaivus bei lengvas. Vyšnios jame idealiai "sugroja" suteikdamos dar daugiau skonio. Pasimėgaukime uogomis ir gaminkime kuo daugiau su jomis. 

Kepimo forma 24 centimetrų.

Ingredientai

    Pagrindui:
    Kremui:
    • varškė: 360 gramų
    • grietinėlė: 250 gramų
    • natūralus jogurtas: 200 gramų
    • kondensuotas pienas: 200 gramų
    • skirtingų skonių želė: 2 pakelių (renkamės tokias, kokias labiausiai mėgstame)
    • želatina: 2 valgomųjų šaukštų (+ 50 mililitrų vandens)
    Viršutiniam želės sluoksniui:
    • vyšnios be kauliukų: 1 saujos
    • vyšnių želė: 1 pakelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pasiruoškite želė: Užpilkite kiekvieną pakelį po 300 mililitrų karšto vandens, gerai išmaišykite ir leiskite sustingti.
  2. 2. Tada sausainius sutrupinkite iki trupinių.
  3. sausainiai sutrupinti iki trupinių
  4. 3. Patarimas: Video galite matyti kaip aš laužau sausainius įvairiems tortams, desertams ir pyragams. Šiuo būdu galima juos sutraiškyti kur kas greičiau iki norimo dydžio - paliekant sausainių gabaliukų arba visai iki trupinių (priklausomai ką gaminu).
  5. 4. Sviestą ištirpinkite ir supilkite ant sausainių, gerai išmaišykite ir suberkite į torto formą.
  6. 5. Suspauskite suformuodami tortui pagrindą.
  7. 6. Sustingusią želę supjaustykite nedideliais gabaliukais.
  8. 7. Želatiną užpilkite vandeniu ir palikite brinkti.
  9. 8. Varškę su jogurtu bei kondensuotu pienu sutrinkite maisto smulkintuvu iki vientisos konsistencijos.
  10. 9. Tuomet grietinėlę išplakite iki standžių putų. Atsargiai įmaišykite į varškės kremą.
  11. 10. Ten pat suberkite želė gabaliukus.
  12. 11. Želatiną ištirpinkite garų vonelėje. Plona srovele supilkite į varškės kremą. Gerai išmaišykite.
  13. 12. Tada supilkite ant sausainių pado ir dėkite į šaldytuvą stingti maždaug 3-5 valandas.
  14. 13. Dėliokite vyšnias.
  15. 14. Vyšnių želė užpilkite 300 mililitrų karšto vandens ir gerai išmaišykite. Atvėsinkite ir užpilkite ant viršaus.
  16. 15. Dėkite į šaldytuvą sustingti.
  17. 16. Po to prapjaukite ir lepinkitės!
  18. prapjautas nekeptas varškės tortas
  19. 17. Rekomendacija: Daugiau varškės tortų receptų rasite: Varškės tortai.