Obuoliniai pyragaičiai

2017-10-17 Autorius oSkanu.lt

Obuoliniai pyragaičiai

Ingredientai

    • ištirpintas sviestas: 1 puodelio
    • cukrus: 1,5 puodelio
    • kiaušiniai: 2
    • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio
    • obuoliai: 3 puodelio (nulupti bei supjaustyti)
    • smulkinti graikiniai riešutai: 0,5 puodelio
    • miltai: 2 puodelių
    • cinamonas: 2 arbatinių šaukštelių
    • soda: 1 arbatinio šaukštelio
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Dideliame dubenyje išplakite sviestą, cukrų, kiaušinius ir vanilę. Įmaišykite obuolius bei riešutus.
  2. 2. Tuomet atskirame dubenyje persijokite miltus, sodą, kepimo miltelius, druską ir cinamoną. Viską įmaišykite į obuolių masę.
  3. 3. Tada supilkite tešlą į kepimo indą bei kepkite orkaitėje maždaug 45-50 minučių. Pyragui iškepus leiskite jam atvėsti, o po to supjaustykite į gabaliukus. Skanaukite!
Ryžių spurgos
(1)
Panna cotta su uogų padažu
(1)
Plikyti riestainiai pagal Iną
(2)