Tobulos prancūziškos kanelės

2024-11-28 Autorius Inga - Mamosrestoranas

Tobulos prancūziškos kanelės
Tobulos prancūziškos kanelės – tai tikras prancūziškos virtuvės šedevras, kuriame dera kontrastai ir subtilūs skoniai. Šios mažos, cilindro formos bandelės išsiskiria traškia, tamsiai karamelizuota išore ir minkštu, kreminiu vidumi.

Kanelės pasižymi švelniai vaniliniu ir romo aromatu, o jų tekstūra yra tiesiog nepakartojama – išorė primena trapų cukraus glaistą, o vidus lyg šilkinis kremas. Tai saldėsis, kuris ne tik pamalonins skonio receptorius, bet ir taps puošmena jūsų desertų stalui. Puikiai tinka prie puodelio kavos ar arbatos, o jų gamybos namuose procesas įneša dar daugiau jaukumo ir autentiškumo.

Redaktorės Vaidos komentaras - kanelės yra vienas iš tų desertų, kur atrodo, kad namuose pasigaminti labai sudėtinga ar praktiškai neįmanoma. Tačiau šis receptas puikus pavyzdys, kad viskas yra įmanoma. Vienintelis dalykas be ko tikrai neišsiversite - speciali kanelių formelė. O daugiau viskas jūsų rankose. :) 

Ingredientai

    • Pienas: 500 ml
    • Sviestas: 50 g
    • Kvietiniai miltai: 100 g
    • Cukraus pudra: 75 g
    • Druska: žiupsnis
    • Kiaušiniai: 2 vnt.
    • Kiaušinių tryniai: 2 vnt.
    • Tamsus romas: 1 valg. š.
    • Vanilės ankštis: 1 vnt. (arba 2 arb. š. vanilės ekstrakto)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Į puodą pilti pieną ir dėti vanilės ankštį (jei naudojama), kaitinti ant vidutinės ugnies, kol pienas beveik užvirs (bet neužvirti), sudėti sviestą ir leisti jam ištirpti. Vanilės ankštį išimti. Leisti mišiniui atvėsti iki 50°C.
  2. 2. Kol pienas vėsta, dubenyje lengvai paplakti kiaušinius ir kiaušinių trynius.
  3. 3. Į atskirą dubenį išsijoti miltus, cukraus pudrą ir druską. Išmaišyti.
  4. 4. Į dubenį su miltais supilti kiaušinius ir viską išmaišyti. Svarbu lėtai išmaišyti be jokio plakimo, kad į tešlą nepatektų daug oro. Tikėtina, kad masė nebus tolygi ir viskas su tuo yra gerai.
  5. 5. Kai pienas atvėsta iki maždaug 50°C temperatūros supilti jį į miltų bei kiaušinių ir cukraus mišinį. Išmaišyti. Perkošti tešlą per smulkų sietelį į plakimo indą su snapeliu ar dubenį.
  6. 6. Įpilti romo ir vanilės ekstrakto (jeigu pasirinkta naudoti ekstraktą vietoje vanilės ankšties). Dar kartą viską atsargiai išmaišyti.
  7. 7. Tešlą uždengti ir palikti ilsėtis šaldytuve bent 24 val.(geriausia 48 val.). Tai padės kanelėms įgyti tinkamą tekstūrą. Jeigu tešla bus palikta 48 val., tuomet praėjus 24 val. reikėtų išimti tešlą iš šaldytuvo ir išmaišyti, Tuomet vėl uždengti ir palikti šaldytuve.
  8. 8. Pasiruošus kepti kaneles orkaitę įkaitinti iki 230°C (viršus apačia).
  9. 9. Išėmus tešlą iš šaldytuvo dar kartą išmaišyti. Tešlą patogu pilstyti iš indo su snapeliu.
  10. 10. Specialias silikonines kanelių formeles dėti ant grotelių. Tešlą supilti į formeles, pripildant jas maždaug iki ¾ aukščio (lai lieka maždaug 1 cm iki viršaus).
  11. 11. Dėti formeles į orkaitę ir kepti 15 min 230°C temperatūroje. Tada sumažinti temperatūrą iki 170°C ir kepti dar 50 min, kol kanelės taps tamsiai auksinės spalvos ir išorėje bus traškios.
  12. 12. Išimti kaneles iš orkaitės ir leisti joms šiek tiek atvėsti formelėse.
  13. 13. Tada išimti jas iš formelių ir palikti pilnai atvėsti ant grotelių.
Tobulos prancūziškos kanelės
Senovinis naminis trapus skruzdėlynas
(36)
Beatos kokosinis varškės pudingas
(1)