Orkaitėje kepti kiaulienos šonkauliukai su česnaku ir prieskonių mišiniu šonkauliukams

Autorius apie receptą

Ir toliau ieškau kaip būtų galima skaniai paruošti kiaulienos šonkauliukus savo virtuvėje. Šį kartą bene paprasčiausias būdas iš vos 4 ingredientų. Tokį mišinį radau pirkti parduotuvėje ir nusprendžiau išmėginti. Galiu pasakyti, kad tikrai labai patiko. Paprasta, bet tikrai skanu!

Tokie kiaulienos šonkauliukai labai skanūs patiekti su virtomis bulvėmis arba bulvytėmis fri bei mėgstamomis daržovių salotomis. Man asmeniškai labiausiai tinka coleslaw salotos.

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Kiaulienos šonkauliukus galima pakeisti jautienos šonkauliukais, tačiau tuomet reikės ilgesnio kepimo laiko dėl mėsos tankumo ir skaidulingumo.
  • Vietoje šviežio česnako galima naudoti česnako miltelius – tokiu atveju reikės maždaug 2 arbatinių šaukštelių.
  • Jei neturite specialaus prieskonių mišinio šonkauliukams, galite pasigaminti savo – sumaišykite papriką, juoduosius pipirus, čiobrelį, rozmarinus ir šiek tiek raudonėlio.
  • Druskos kiekį galima reguliuoti pagal savo skonį, arba pakeisti jūros druska ar Himalajų druska, kuri suteiks subtilesnį skonį.
  • Norint papildomo aromato, galima į marinatą įdėti šviežių arba džiovintų žolelių, tokių kaip rozmarinas ar bazilikas.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Prieš kepant, leiskite šonkauliukams pasiekti kambario temperatūrą – taip jie iškeps tolygiau.
  • Jei norite, kad šonkauliukai būtų dar minkštesni, prieš kepimą galite juos trumpai apvirti pasūdytame vandenyje.
  • Kepimo maišą galima pakeisti folija – tiesiog gerai suvyniokite šonkauliukus, kad išlaikytumėte drėgmę.
  • Paskutines 10 minučių kepkite šonkauliukus be maišo ar folijos aukštesnėje temperatūroje, kad gautumėte traškią plutelę.
  • Prieš pjaustant, leiskite iškeptytiems šonkauliukams pastovėti bent 5 minutes, kad sultys pasiskirstytų tolygiai.
  • Norint intensyvesnio skonio, marinatą galima paruošti iš vakaro ir leisti šonkauliukams marinuotis per naktį šaldytuve.
  • Kepant orkaitėje, stebėkite šonkauliukus, kad neperkeptumėte – perkepę jie gali tapti sausi.

Ingredientai

    • kiaulienos šonkauliukų: 1 kilogramo (geriau liesesnių)
    • česnako: 6-7 skiltelių
    • prieskonių mišinių šonkauliukms (be druskos): 2 arbatinių šaukštelių
    • druskos: 1 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje kiaulienos šonkauliukus supjaustykite po vieną kauliuką.
  2. 2. Tuomet šonkauliukus sudėkite į kiaurasamtį ir nuplaukite
  3. 3. Šonkauliukus nusausinkite.
  4. 4. Česnako skilteles išspauskite specialiu spaustuvu.
  5. 5. Dubenėlyje česnaką sumaišykite su prieskoniais bei druska. Gauta mase ištrinkite šonkauliukus, dėkite į kepimo maišą bei palikite valandai pastovėti.
  6. 6. Praėjus valandai kepimo maišą su šonkauliukais dėkite į skardą, šaukite į įkaitintą orkaitę bei kepkite maždaug 50 minučių vidutinio karštumo orkaitėje.
  7. 7. Praėjus laikui praplėškite maišą bei pakepinkite dar 5-10 minučių kad labiau apskrustų šonkauliukai. Skanaus!

Atsiliepimai

Makaronų apkepas su mėsa ir paprika
(2)