1. Iš pradžių į pieną įdėkite sviesto ir medų bei šildykite, kad pastarieji išsilydytų. Atskirame inde 400 gramų miltų sumaišykite su cukrumi, druska bei sausomis mielėmis. Tada ant miltų mišinio pilkite pieno mišinį bei viską gerai išmaišykite. Uždenkite švariu rankšluosčiu bei palikite, kad tešla pakiltų (maždaug 60 minučių).
2. Kai jau tešla iškilusi bei visa liulanti, berkite likusius miltus ir minkykite tešlą. Tešla turėtų dar lipti prie rankų, bet miltų kiekio nedidinkite. Paviršių, ant kurio kočiosite picų papločius bei kočėlą, pabarstykite miltais. Imkite dalį tešlos, iškočiokite norimo dydžio papločius, juos subadykite šakute bei kepkite ant švarios (be jokio aliejaus) keptuvės iš abiejų pusių.
3. Po to ant iškeptų papločių iškart dėkite ką norisi bei kepkite orkaitėje picas arba iškeptus papločius atvėsinkite, įvyniokite į maistinę plėvelę ir užšaldykite šaldyklyje, galite juos naudoti ir mėnesio bėgyje. Man iš šio kiekio užtenka padų 2-3 kartams. :)
4. Rekomendacija: Daugiau picų receptų rasite: Picų receptai.