Pikantiški varškėčiai su špinatais

2024-12-27 Autorius Anželika - Valgau pats

Pikantiški varškėčiai su špinatais
Pikantiški varškėčiai su špinatais – ne tik gardūs, bet ir maistingi pusryčiai ar lengva vakarienė. Jie yra minkšti, švelnaus skonio ir puikiai tinka mažiems vaikams. Špinatai suteikia patiekalui vertingų maistinių medžiagų, o varškė – baltymų ir kalcio, reikalingų augančiam organizmui.

Šie varškėčiai puikiai dera su grietine ar šviežiomis daržovėmis. Jie ne tik skanūs, bet ir spalvingi – ryškiai žalia spalva traukia akį ir paverčia patiekalą ypatingu. Puikus pasirinkimas norint užtikrinti sveiką ir subalansuotą mažųjų mitybą.

Autorės komentaras - kūdikiams naudokite sūrį kuriame yra mažai druskos.

Redaktorės Vaidos komentaras - šie varkšėčiai tinkami vaikams nuo 6 mėn. amžiaus JEIGU nėra nustatytų alergijų gamybai naudojamiems produktams. 

Ingredientai

    • Varškė: 250 g
    • Špinatai: 50 g
    • Kiaušiniai: 1 vnt.
    • Sūris: 50 g (fermentinis)
    • Ryžių miltai: 5 valg. š. (3 tešlai, 2 formavimui)
    • Ghee sviestas: kepimui

    Recepto paruošimas

  1. 1. Špinatus ir kiaušinį sudėti į maisto smulkintuvą ir sutrinti iki vientisos masės.
  2. 2. Į dubenėlį sudėti varškę.
  3. 3. Ant varškės supilti trintą špinatų masę.
  4. 4. Sūrį smulkiai sutarkuoti ir sudėti prie varškės.
  5. 5. Galiausiai suberti miltus.
  6. 6. Užminkyti minkštą tešlą ir suformuoti varškėčius.
  7. 7. Keptuvėje ištirpinti šiek tiek ghee sviesto, sudėti varškėčius, keptuvę uždengti dangčiu ir kepti ant mažos kaitros iš abiejų pusių.
Olandiškas blynas su slyvomis
(2)
Rikotos blyneliai vaikams
(1)