Pyragas "Zebriukas" | Receptas

2017-10-17 Autorius Gabrielės blogas

Pyragas "Zebriukas" | Receptas

Ingredientai

    • kiaušiniai: 5 (dideli)
    • riebus pienas: 1 stiklinės
    • aliejus: 1 stiklinės
    • miltai: 2,5 puodelio
    • cukrus: 0,5 stiklinės
    • kakavos milteliai: 1 valgomojo šaukšto
    • tirpios juodos kavos milteliai: 1 valgomojo šaukšto
    • cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
    • kepimo milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • vanilė: 1 arbatinio šaukštelio
    • nutarkuotos apelsino žievelės: 1

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje kiaušinius išplakykite su cukrumi iki purumo. Įplakite aliejų. Pakaitomis berkite miltus, kepimo miltelius bei supilkite pieną. Užmaišykite tešlą bei padalinkite ją pusiau.
  2. 2. Tuomet į vieną dalį tešlos įplakite kakavos, kavos bei cinamono miltelius. Į kitą dalį įplakite vanilę bei tarkuotą apelsino žievelę.
  3. 3. Tada 26 centimetrų skersmens tortinę išklokite kepimo popieriumi. Per vidurį pilkite du šaukštus šviesios tešlos, ant viršaus – du šaukštus tamsios. Taip susluoksniuokite visą tešlą.
  4. 4. Galiausiai pašaukite pyragą kepti į orkaitę, įkaitintą iki 170 laipsnių temperatūros. Kepkite maždaug 60 minučių. Skanaukite!
  5. 5. Rekomendacija: Daugiau pyragų receptų rasite: Pyragai.
Beatos keptas varškės pyragas su avietėmis
(1)
Justės morkų pyragas su sūrio glaistu
(1)