Burokėlių ir virtų pupelių mišrainė, tai yra raudona mišrainė - dar vienas pasninko valgis, bet galima valgyti, kad ir kiekvieną diena. Kažkaip pastaruoju laikotarpiu buvau ją visai primiršusi, bet šiais metais vėl atradau iš naujo. Labai tinka Kūčių stalui, Advento laikotarpiui ir kasdienai.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje įprastų baltų pupelių galite naudoti raudonas pupeles, juodas pupeles arba avinžirnius.
- Jei neturite šviežių burokėlių, galite naudoti marinuotus, tik tuomet reikėtų sumažinti acto kiekį.
- Raugintus kopūstus galima pakeisti raugintais agurkais arba šviežiais kopūstais, sumaišytais su trupučiu citrinos sulčių.
- Vietoje įprasto augalinio aliejaus tinka ir alyvuogių aliejus, o vyno actą galima pakeisti obuolių actu arba citrinos sultimis.
- Taip pat galite eksperimentuoti pridėdami svogūnų, česnako arba šviežių žalumynų – petražolių, krapų ar svogūnų laiškų.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Gaminant šią mišrainę, verta atkreipti dėmesį į keletą svarbių niuansų:
- Pupeles geriausia mirkyti per naktį, taip jos greičiau išvirs ir bus lengviau virškinamos.
- Burokėlius ir bulves rekomenduojama virti su lupenomis, o nulupti tik atvėsus – taip jie išlaikys daugiau maistinių medžiagų ir intensyvesnę spalvą.
- Jei norite švelnesnio skonio, burokėlius galite kepti folijoje orkaitėje.
- Mišrainę geriausia paruošti iš anksto ir leisti jai pastovėti bent porą valandų šaldytuve – taip skoniai labiau susijungs ir patiekalas bus dar skanesnis.
- Prieš patiekiant galima papuošti šviežiais žalumynais arba susmulkintais svogūnų laiškais.
Dalia
Atsakyti
Vita
Atsakyti
Aš
Atsakyti