Raudona virtų pupelių mišrainė su burokėliais ir bulvėmis

2025-03-31 Autorius oSkanu.lt

Raudona virtų pupelių mišrainė su burokėliais ir bulvėmis
Burokėlių ir virtų pupelių mišrainė, tai yra raudona mišrainė - dar vienas pasninko valgis, bet galima valgyti, kad ir kiekvieną diena. Kažkaip pastaruoju laikotarpiu buvau ją visai primiršusi, bet šiais metais vėl atradau iš naujo. Labai tinka Kūčių stalui, Advento laikotarpiui ir kasdienai. 

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Vietoje įprastų baltų pupelių galite naudoti raudonas pupeles, juodas pupeles arba avinžirnius
  • Jei neturite šviežių burokėlių, galite naudoti marinuotus, tik tuomet reikėtų sumažinti acto kiekį. 
  • Raugintus kopūstus galima pakeisti raugintais agurkais arba šviežiais kopūstais, sumaišytais su trupučiu citrinos sulčių. 
  • Vietoje įprasto augalinio aliejaus tinka ir alyvuogių aliejus, o vyno actą galima pakeisti obuolių actu arba citrinos sultimis. 
  • Taip pat galite eksperimentuoti pridėdami svogūnų, česnako arba šviežių žalumynų – petražolių, krapų ar svogūnų laiškų. 

Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder


Patiekalo gaminimo patarimai
 

Gaminant šią mišrainę, verta atkreipti dėmesį į keletą svarbių niuansų:

  • Pupeles geriausia mirkyti per naktį, taip jos greičiau išvirs ir bus lengviau virškinamos. 
  • Burokėlius ir bulves rekomenduojama virti su lupenomis, o nulupti tik atvėsus – taip jie išlaikys daugiau maistinių medžiagų ir intensyvesnę spalvą. 
  • Jei norite švelnesnio skonio, burokėlius galite kepti folijoje orkaitėje.
  • Mišrainę geriausia paruošti iš anksto ir leisti jai pastovėti bent porą valandų šaldytuve – taip skoniai labiau susijungs ir patiekalas bus dar skanesnis. 
  • Prieš patiekiant galima papuošti šviežiais žalumynais arba susmulkintais svogūnų laiškais. 

Ingredientai

    • burokėlių: 3
    • pupelių: 1 stiklinės
    • bulvių: 2
    • raugintų kopūstų~100 gramų (arba raugintų agurkų - 2-3 vidutinio dydžio)
    • aliejaus: ~3 valgomųjų šaukštų
    • acto
    • druskos
    • pipirų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių pupeles išmirkykite bei išvirkite jas be druskos.
  2. 2. Tuomet išvirtas pupeles sumaišykite su saujele raugintų kopūstų, susmulkintais virtais burokėliais bei bulvėmis.
  3. 3. Viską pagardinkite pagal savo skonį druska ir pipirais, įpilkite šiek tiek aliejaus bei truputį vyno acto.
  4. 4. Patiekite ir skanaukite!

Dalia

Naudingas
(0)
Kam actas? Rauginti kopūstai - puiki rūgštelė!
Atsakyti

Vita

Naudingas
(0)
Kam tos bulvės kai yra pupelės.
Atsakyti

Naudingas
(0)
Atrado, ko nepametė. Išradinėt nieko nereikia, geriau pasidomėt, kas su kuo ir kaip turi būt
Atsakyti

Atsakinėjama į Komentarą