RAW - Šaldytas anakardžių ir aviečių desertas / pyragas

2020-03-23 Autorius oSkanu.lt

RAW - Šaldytas anakardžių ir aviečių desertas / pyragas
Sveikuoliškas šaldytas pyragas - ledų tortas - šaldytas desertas. Kaip bepavadinsim, visaip tiks. Man jis nerealus, jau gaminamas trečią kartą šį mėnesį. Labai labai norisi vis dar ir dar, o svarbiausia, kad jis sveikas! Tikrai rekomenduoju ir jums išbandyti. 

Aš naudojau 15 centimetrų skersmens šarnyrinę kepimo formą. 

Ingredientai

    Tamsiajam sluoksniui:
    • migdolų riešutai: 0,5 puodelio
    • datulių pasta/kremas: 0,5 puodelio
    Baltajam sluoksniui:
    • anakardžių riešutai: 1 + 0,5 puodelio (išmirkytų vandenyje per naktį)
    • citrinos sultys: iš 1 vieneto
    • vanilės ekstraktas: 1-2 arbatinių šaukštelių
    • skystas kokosų aliejus: 70-80 gramų
    • natūralus medus: 4-6 arbatinių šaukštelių
    Rausvajam sluoksniui:
    • šaldytos avietės: 1 + 0,5 puodelio
    • paruošta baltojo sluoksnio masė: 0,5

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausiai šaldymo formą išklojame maistine plėvele (arba kepimo popieriumi).
  2. šaldymo skarda
  3. 2. Tamsusis sluoksnis. Maltus migdolus sumaišome su datulių pasta/džemu iki vientisos masės. Gautą masę sukrečiame į šaldymo formą ir tolygiai paskirstome.
  4. sukrėsta paskirstyta tešla
  5. 3. Anakardžių varškė. Mirkytus anakardžių riešutus sudedame į smulkintuvą, supilame skystą kokosų sviestą / aliejų, tuomet įpilame vanilės ekstrakto bei citrinos sultis, sudedame medų ir viską labai gerai sutriname / sumalame iki vientisos balkšvos masės.
  6. anakardžių varškė
  7. 4. Pusė šios masės išimame ir tolygiai paskirstome ant rudojo datulių/migdolų sluoksnio.
  8. anakardžių varškė paskirstyta ant deserto
  9. 5. Rausvasis sluoksni. Į likusią smulkintuve baltąją masę suberiame šaldytas avietes (jų neatšildžiau, nes ir taip puikiai susimala) ir sumalame / sutriname iki vientisos rausvos spalvos masės.
  10. sumaltos avietės
  11. 6. Gautą masę tolygiai paskirstome ant baltojo sluoksnio.
  12. užtepamas aviečių sluoksnis
  13. 7. Paruoštą desertą uždengiame maistine plėvele ir pastatome šaldiklyje bent jau 2 valandoms (geriausiai būtų 4 valandoms).
  14. anakardžių aviečių desertas
  15. 8. Prieš patiekiant palikti kambario temperatūroje max 30 min, kad kiek suminkštėtų.
  16. gabalėlis aviečių anakardžių deserto
  17. 9. Rekomendacija: Daugiau desertų receptų rasite: Desertai.
RAW - Šaldytas anakardžių ir aviečių desertas / pyragas
RAW - Šaldytas anakardžių ir aviečių desertas / pyragas
Trupininis rabarbarų pyragas su varške
(5)
Citrinų pyragas su levandomis
(5)
Jogurtinis pyragas su uogiene
(1)