Receptas: Nekeptas karamelinis sūrio pyragas

2018-02-28 Autorius oSkanu.lt

Receptas: Nekeptas karamelinis sūrio pyragas

Ingredientai

    • sausainių "Gaidelis": 2 pakelių
    • juodojo šokolado: 100 gramų
    • sviesto: 4 šaukštų
    • cukraus: 2 šaukštų
    • maskarponės sūrio: 500 gramų
    Karamelei:
    • "Rududu": 2 šaukštų
    • grietinėlės: 150 mililitrų
    Viršui:
    • juodojo šokolado: 50 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių "Gaidelio" sausainius sutriname iki smulkių trupinių bei sumaišome su ištirpintu juoduoju šokoladu ir sviestu. Tada gauta sausainių koše išklojame kepimo formą, nuimamais kraštais (dugną prieš tai padengiame iškirptu kepimo popieriaus apskritimu).
  2. 2. Tuomet maskarponę išsukame su cukrumi bei padaliname į dvi dalis. Vieną dalį tolygiai paskirstome ant sausainių pagrindo (kitos dalies prireiks šiek tiek vėliau).
  3. 3. Po to puode ant silpnos ugnies kaitiname Rududu su grietinėle. Užviriname bei paliekame, kad atvėstų. Pusę karamelės kiekio apšlakstome ant maskarponės sluoksnio.
  4. 4. Paskui uždedame likusią maskarponę, sluoksnį išlyginame bei ją apliejame likusia karamele. Viršų apibarstome sutarkuotu juodu šokoladu. Dedame į šaldytuvą bent porai valandų. Skanaujame!
  5. 5. Rekomendacija: Daugiau sūrio pyragų receptų rasite: Sūrio pyragai.