Negalėčiau pasakyti, kad man tradicijos, papročiai yra patys svarbiausi dalykai per šventes, bet visgi norisi, kad jie neliktų užmiršti praeityje. Nors paskutiniais metais Kūčias švenčiu ne Lietuvoje, bet ant šventinio stalo visada būna mano gamintų
kūčiukų, žuvies, įvairių mišrainių, kalėdaičių.
Man sunku išskirti vieną patį mėgstamiausią Kūčių receptą, nes man jie visi tikrai skanūs ir neatsibostantys. Tikriausiai todėl, kad juos valgau tik kartą metuose. Vienas iš tokių patiekalų yra ši mišrainė - salotos Kūčių stalui - vakarui iš raugintų kopūstų, burokėlių ir pupelių. Ji man labai primena vaikystę, jaukias šventes, nes ją visada ruošdavo mano mama.
Šiame "vinigrete" yra ganėtinai nedaug ingredientų, bet jie yra visi yra tradiciniai, tad juos galite panaudoti ir gaminant kitus Kūčių patiekalus.
Aš gamindama vienodomis dalimis naudoju raugintus kopūstus, virtus burokėlius, morkas, bulves ir pupeles. Papildomai galite įdėti raudonojo svogūno, poro. Būtinai pamėginkite jau per šias šventes!:)