keli garbanotų arba romaninių salotų lapai ir rukolos saujelė (galite keisti salotų mišinių, tik nenaudojame icebreg salotų ir pekino kopūstų - jie netiks)
agurkai: 1 didesnio (arba 2 mažų)
citrinos sultys: trupučio
druska ir citrinpipiriai: trupučio (tiks ir kitokie pipirai, arba keli griežinėliai šviežio aitraus pipiriuko)
aliejuje konservuoti džiovinti pomidorai: 3-4
parmezano trupiniai: 1 šaukšto
pora svogūnų laiškų ir/ar keli lapeliai bazilikų (nėra būtina)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių salotas nuplaukite bei suplėšykite į lėkštę, ten pat sudėkite rukolas. Agurką supjaustykite griežinėliais arba juostelėmis. Pašlakstykite citrina, negausiai pabarstykite druska bei citrinpipiriais.
2. Tuomet iš aliejaus traukite pomidorus tiesiai virš lėkštės (kad aliejaus likučiai nuvarvėtų ant salotų), perplėškite kiekvieną į maždaug 2-4 dalis. Jeigu norisi užbarstykite susmulkintų svogūno laiškų bei baziliko lapelių.
3. Po to viską pagardinkite šaukštu parmezano ir štau viskas, pasakiškos salotos pagamintos. Skanaukite!