Salotos su rūkyta vištiena, avokadu ir riešutais

2017-10-17 Autorius Jurgittos receptai

Salotos su rūkyta vištiena, avokadu ir riešutais

Ingredientai

    • rūkyta vištiena: 150-200 g (naudojome vištienos ketvirtį)
    • salotų gūžės
    • žali obuoliai: 1
    • avokadai: 1
    • morkos: 1 (nedidelės)
    • melynieji svogūnai: 1
    • graikiniai arba anakardžių riešutai: 100 gramų
    Užpilui:
    • majonezas: 4 valgomieji šaukštai
    • natūralus jogurtas: 4 valgomieji šaukštai
    • pusė mažo svogūno
    • česnakai: 1 skiltelė
    • sojos padažas: 1 valgomasis šaukštas
    • rudasis cukrus: 1 arbatinis šaukštelis
    • citrinos sultys: 1 valgomasis šaukštas
    • druska
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje salotas suplėšykite bei dėkite į lėkštes. Vištieną, avokadą, obuolį supjaustykite kubeliais arba juostelėmis, morką sutarkuokite su stambia pjaustykle, svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Viską išdėliokite į lėkštes. Pabarstykite riešutų (jei naudosite anakardžių - paskrudinkite šiek tiek keptuvėje).
  2. 2. Tuomet padažui smulkiai sutarkuokite svogūną bei česnaką. Sumaišykite visus ingredientus bei išplakite šluotele. Apšlakstykite salotas. Galima valgyti. Skanaus!
Žalios Iceberg salotos su krevetėmis
(6)
Skumbrės ir ryžių salotos
(4)