Salotos su apelsinais, alyvuogėmis ir mėlynuoju pelėsiniu sūriu

2024-01-31 Autorius oSkanu.lt

Salotos su apelsinais, alyvuogėmis ir mėlynuoju pelėsiniu sūriu
Jau tikriausiai ne vieną dešimtį kartų esu sakiusi, kad mėgstu eksperimentuoti su pačiomis įvairiausiomis salotomis. Kai kurios iš jų labai patinka, kai kurios visai nepatinka, o kai kurios būna niekuo neišsiskiriančios, kurias gali valgyti, bet antrą kartą tikriausiai negamintum.  Tačiau šios apelsinų, alyvuogių ir mėlynojo pelėsinio sūrio salotos yra iš tos kategorijos, kur norisi valgyti tikrai ne vieną kartą. Jas skanaudamas pasijauti tarsi gerame restorane, nes visi ingredientai idealiai suderinti tarpusavyje. Nuostabus skonis, kurį turite išmėginti ir Jūs!

Ingredientai

    • salotų mišinio: 2 saujų
    • apelsinų: 1
    • raudonųjų svogūnų: trečdalio
    • pelėsinio sūrio "Memel Blue": 100 gramų
    • juodųjų alyvuogių: 1 saujos
    • česnako: 1 skiltelės
    • citrinos sulčių: 2 valgomųjų šaukštų
    • garstyčių: 1 arbatinio šaukštelio
    • alyvuogių aliejaus
    • druskos
    • juodųjų pipirų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių apelsiną nulupkite bei supjaustykite gabaliukais; idealiausia būtų išimti filė iš tarp odelių, tačiau aš itin skrupulingai nevargstu, daugmaž tas plėveles nuplėšau ir tiek.
  2. 2. Tuomet iš nurodytų ingredientų dubenyje suplakite užpilą, įspauskite česnako skiltelę.
  3. 3. Sumaišykite užpilą su salotų lapais bei smulkiai supjaustytais svogūnais.
  4. 4. Dėkite į lėkštes salotas, apelsinus, alyvuoges bei sūrį.
  5. 5. Patiekite ir mėgaukitės!
Avinžirnių salotos su marinuotais agurkėliais
(1)