Sluoksniuotos salotos su rūkyta vištiena, ryžiais ir pievagrybiais

2024-02-07 Autorius Justyna - Baltoje lėkštėje

Sluoksniuotos salotos su rūkyta vištiena, ryžiais ir pievagrybiais
Šios rūkytos vištienos salotos (o gal reiktų pavadinti mišraine, nes gaminama su majonezu) su virtais ryžiais, kiaušiniais ir pievagrybiais ne tik labai gražiai atrodo, bet ir yra labai gardžios. Jas galite gaminti tiek bendrame dubenėlyje, tiek galima pagaminti ir porcijomis, šitaip parodydami kiekvienam svečiui ypatingą dėmesį. Tikrai rekomenduoju, nes pavyko nuostabiai.

Beje, neseniai rodžiau rūkytos vištienos mišrainę su marinuotais grybais, agurkais ir sūriu, kurią labai išgyrėte. Būtinai išmėginkite ir ją. :)

Ingredientai

    • ryžiai: 300 gramų
    • rūkyta vištiena: 300 gramų
    • kiaušiniai: 5
    • pievagrybiai: 200 gramų
    • mėgstamas majonezas

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia ryžius išvirkite (aš pati salotoms visada naudoju plikytus ryžius, nes išvirti jie nesusiklijuoja, o išlieka birūs) ir atvėsinkite.
  2. 2. Tuomet rūkytą vištieną supjaustykite nedideliais gabaliukais.
  3. 3. Kiaušinius išvirkite, atvėsinkite ir supjaustykite nedideliais kubeliais.
  4. 4. Pievagrybius išvalykite, supjaustykite ir apkepkite (kol skystis išgaruos), pasūdykite.
  5. paruošti sluoksniuotos salotos su vištiena ir pievagrybiais ingredientai
  6. 5. Po to į indą sudėkite ryžius, užtepkite majonezo.
  7. 6. Paskui sudėkite grybus, vėl užtepkite majonezo, tada sudėkite vištieną, užtepkite majonezo ir ant viršaus sudėkite kiaušinius. Patiekite ir skanaukite!
  8. pagamintos sluoksniuotos salotos su vištiena ir pievagrybiais
Sluoksniuotos salotos su rūkyta vištiena, ryžiais ir pievagrybiais
Traški vištiena amerikietiškai
(1)
Makaronų apkepas su skrandukais ir daržovėmis
(7)