Šios rūkytos vištienos salotos (o gal reiktų pavadinti mišraine, nes gaminama su majonezu) su virtais ryžiais, kiaušiniais ir pievagrybiais ne tik labai gražiai atrodo, bet ir yra labai gardžios. Jas galite gaminti tiek bendrame dubenėlyje, tiek galima pagaminti ir porcijomis, šitaip parodydami kiekvienam svečiui ypatingą dėmesį. Tikrai rekomenduoju, nes pavyko nuostabiai.
1. Pirmiausia ryžius išvirkite (aš pati salotoms visada naudoju plikytus ryžius, nes išvirti jie nesusiklijuoja, o išlieka birūs) ir atvėsinkite.
2. Tuomet rūkytą vištieną supjaustykite nedideliais gabaliukais.
3. Kiaušinius išvirkite, atvėsinkite ir supjaustykite nedideliais kubeliais.
4. Pievagrybius išvalykite, supjaustykite ir apkepkite (kol skystis išgaruos), pasūdykite.
5. Po to į indą sudėkite ryžius, užtepkite majonezo.
6. Paskui sudėkite grybus, vėl užtepkite majonezo, tada sudėkite vištieną, užtepkite majonezo ir ant viršaus sudėkite kiaušinius. Patiekite ir skanaukite!