Silkė jogurto ir garstyčių padaže

2024-11-05 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Silkė jogurto ir garstyčių padaže
Silkė yra ne tik klasikinis žuvies patiekalas, bet su rudens atvėsimu šis patiekalas sugrįžta į daugelio stalus, suteikdamas energijos ir stiprybės kūnui. Šiame recepte silkė dera su jogurto ir grūdėtų garstyčių padažu, kuris praturtina patiekalą švelnia saldumo nata, subalansuota obuolių acto rūgštumu ir medaus saldumu. Tai puikus pasirinkimas tiek greitai užkandai, tiek šventiniam stalui, nes jo skonis išlieka ryškus ir maloniai išskirtinis.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Silkė: Vietoj silkės galite išbandyti skumbrę ar šviežius ančiuvius, tačiau jų skonis bus ryškesnis.
  • Graikiškas jogurtas: Jei neturite graikiško jogurto, galite naudoti paprastą jogurtą ar net grietinę, tačiau sumažinkite medaus kiekį, kad išlaikytumėte balansą.
  • Alyvuogių aliejus: Jį galima pakeisti kitokiu švelnesnio skonio aliejumi, pvz., rapsų arba linų sėmenų aliejumi.
  • Angliškos garstyčios: Galite naudoti prancūziškas garstyčias ar net aštrias Dijon garstyčias, tačiau šiek tiek mažinkite kiekį, jei norite išvengti aštrumo.

Patiekalo gaminimo patarimai

Norėdami, kad silkės filė išlaikytų savo tekstūrą, ją pjaustykite prieš pat patiekimą. Be to, padažą galite ruošti iš anksto, tačiau prieš užpilant ant silkės rekomenduojama jį dar kartą išmaišyti, kad visi ingredientai susijungtų.

Kalorijos

  • Iš viso: apie 400 kcal
  • Vienai porcijai: apie 100 kcal

Ingredientai

    • silkės filė: 4
    • šalotiniai svogūnai: 1
    • svogūnų laiškai: pundelio
    Padažui: 
    • grūdėtosios garstyčios: 1 valgomojo šaukšto
    • angliškos garstyčios: 1 valgomojo šaukšto
    • skystas medus: 1 arbatinio šaukštelio
    • graikiškas jogurtas: 2 valgomųjų šaukštų
    • alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto
    • obuolių actas: 1 arbatinio šaukštelio
    • juodieji pipirai: žiupsnio
    • druska: žiupsnio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia silkės filė supjaustoma plonomis juostelėmis, o šalotinis svogūnas smulkiai supjaustomas.
  2. 2. Padažui visi ingredientai - grūdėtosios ir angliškos garstyčios, medus, graikiškas jogurtas, alyvuogių aliejus, obuolių actas, pipirai ir druska - kruopščiai sumaišomi dubenyje, kol masė taps vientisa.
  3. 3. Sumaišytas padažas tolygiai užpilamas ant silkės ir svogūnų, švelniai permaišant, kad visi ingredientai pasiskirstytų.
  4. 4. Pabarstoma šviežiai susmulkintais svogūnų laiškais ir patiekalas paruoštas skanauti.
  5. 5. Santrauka: Šis patiekalas - puikus pasirinkimas silkės mėgėjams, norintiems greito ir gaivaus užkandžio. Dėl jogurto ir garstyčių derinio padažas įgauna subalansuotą skonį, o papildomi ingredientų variantai leidžia pritaikyti receptą pagal skonį ir turimus produktus.
Silkė su morkomis, obuoliais ir pievagrybiais
(21)
Bulvių krepšeliai su daržovėmis ir silke
(13)