Silkės pataluose vyniotinis

2024-12-12 Autorius IPKitchen

Silkės pataluose vyniotinis
Silkės pataluose vyniotinis – puikus tradicinių skonių ir modernios pateikimo formos derinys. Plonai supjaustyti burokėliai suteikia spalvų, o sluoksniuoti tarkuotų daržovių, silkės ir svogūnų sluoksniai – sodrų skonį. Majonezo akcentas pabrėžia švelnumą ir sujungia visus ingredientus į vientisą skonį. Suktinukas ne tik gardus, bet ir vizualiai patrauklus – puikus pasirinkimas tiek šventiniam stalui, tiek ypatingai progai. Puikus tradicinių ingredientų panaudojimas kūrybingai pateikiant.

Redaktorės Vaidos komentaras - tiems, kurie mėgsta tradicinius, puikiai pažįstamus skonius, bet nori kiek kitokio, elegantiškesnio, patiekimo. Tokią silkę pataluose galima patiekti laukiant net ir pačių didžiausių svečių, jie tikrai bus sužavėti originalumu. Ir, žinoma, skoniu. :) 

Neįsivaizduojantiems silkės pataluose be kiaušinių - ant tarkuotų daržovių sluoksnio galima uždėti ir jų.

Ingredientai

    • Silkė: 4 filė
    • Burokėliai: 4 vnt. (virti)
    • Bulvės: 3 vnt. (virtos)
    • Morkos: 2 vnt.(virtos)
    • Majonezas: keli šaukštai
    • Svogūnai: 1 vnt.
    • Krapai: kelios šakelės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Burokėlius supjaustyti kuo ploniau.
  2. 2. Bulves ir morkas sutarkuoti burokine tarka.
  3. 3. Silkę supjaustyti ilgomis juostelėmis.
  4. 4. Suši kilimėli apsukti maistine plėvele ir išdėliot burokėlių griežinėlius. Jie turi šiek tiek gulti vienas ant kito.
  5. pjaustyti burokėliai
  6. 5. Tuomet ant 2/3 ploto išdėliot bulves, jas pagardinti druska ir aptepti majonezo sluoksniu.
  7. 6. Išdėlioti tarkuotas morkas, jas taip pat galima pabarstyti truputėliu druskos ir tuomet aptepti dar plonu sluoksniu majonezo.
  8. 7. Ir galiausiai išdėlioti silkės juosteles, pusžiedžiais pjaustytus svogūnus ir išdėlioti krapų kuokštelius.
  9. viskas paruošta sukimui
  10. 8. Atsargiai susukti kuo standesnį ritinį. Jį įsukti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą 15 min.
  11. 9. Tuomet aštriu peiliu supjaustyti griežinėliais. Pjaustyti neišvyniojus iš plėvelės, ji padės viską išlaikyti standžiai. Atsargiai išvynioti jau supjaustytus gabaliukus.
Silkės pataluose vyniotinis
IPKitchen IPKitchen

Atsakinėjama į Komentarą

Silkė su porais ir agurkais
(1)