Silkė su burokėliais

2017-10-17 Autorius Segebutės užrašai

Silkė su burokėliais

Ingredientai

    • sūdyta arba marinuota silkių filė be skysčio: 300 gramų (arba 1 didelė sūdyta silkė)
    • saulėgrąžų aliejus: 60 mililitrų (trečdalis stiklinės)
    • virti arba kepti orkaitėje burokėliai: 2 (400-500 gramų)
    • saldūs svogūnai: 0,5 (dideli šviesiais rudais lukštais) - galite keisti mėlynuoju svogūnu
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • šviežiai malti juodieji pipirai: žiupsnelio
    • citrinos sultys: 1-2 valgomųjų šaukštų
    • žalumynai: kuokšto (papuošimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia šaltus burokėlius nulupkite bei sutarkuokite burokinės tarkos pagalba.
  2. 2. Pakankamai smulkiai supjaustykite svogūną.
  3. 3. Tuomet išdarinėkite silkę, silkų file supjaustykite 1-2 centimetrų kubeliais.
  4. 4. Silkių gabalėlius sumaišykite su visais ingredientais, palikite 12 valandų šaldytuve skoniams persisunkti.
  5. 5. Papuošimui puikiai tinka keletas gražesnių silkės gabalėlių, petražolių lapeliai ar citrinos griežinėliai. Skanaus!
  6. 6. Patarimas: Patiekalas labai tinka su karštomis virtomis bulvėmis arba su juodos duonos rieke.
  7. 7. Rekomendacija: Daugiau silkės receptų rasite: Silkės receptai.
Silkė su burokėliais