Autorius apie receptą
Keptų burokėlių saldumas, obuolių gaivumas, avinžirnių sodrumas ir silkės jūrinis skonis sukuria nepakartojamą skonių simfoniją, kuri paliks neišdildomą įspūdį jūsų svečiams. Šis patiekalas ne tik skanus, bet ir maistingas - puikus baltymų, skaidulų ir vitaminų šaltinis. Paruošimas nėra sudėtingas, tačiau rezultatas pranoksta visus lūkesčius!
Galimos ingredientų alternatyvos - Vietoje graikiško jogurto galima naudoti natūralų jogurtą arba grietinę.
- Avinžirnius galima pakeisti pupelėmis arba lęšiais.
- Neturint šviežių krapų, galima naudoti džiovintus arba petražoles.
- Vietoje grūdėtų garstyčių tinka ir paprastos, arba medaus-garstyčių padažas.
- Obuolius galima pakeisti kriaušėmis arba net vynuogėmis.
- Jei nemėgstate silkės, galite patiekti su rūkyta skumbre arba lašiša.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Burokėlius kepkite įvyniotus į foliją - taip jie išlaikys daugiau sulčių ir skonio.
- Avinžirnius nusausinkite ir lengvai pakepinkite keptuvėje su prieskoniais - jie taps traškesni ir aromatingesni.
- Obuolius pjaustykite tik prieš pat maišant mišrainę, kad nepajuoduotų.
- Padažą ruoškite iš anksto, kad skoniai geriau susijungtų.
- Silkę filė supjaustykite stambesniais gabalėliais, taip ji geriau išlaikys savo tekstūrą.
Atsiliepimai