Keptų burokėlių saldumas, obuolių gaivumas, avinžirnių sodrumas ir silkės jūrinis skonis sukuria nepakartojamą skonių simfoniją, kuri paliks neišdildomą įspūdį jūsų svečiams. Šis patiekalas ne tik skanus, bet ir maistingas - puikus baltymų, skaidulų ir vitaminų šaltinis. Paruošimas nėra sudėtingas, tačiau rezultatas pranoksta visus lūkesčius!
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje graikiško jogurto galima naudoti natūralų jogurtą arba grietinę.
- Avinžirnius galima pakeisti pupelėmis arba lęšiais.
- Neturint šviežių krapų, galima naudoti džiovintus arba petražoles.
- Vietoje grūdėtų garstyčių tinka ir paprastos, arba medaus-garstyčių padažas.
- Obuolius galima pakeisti kriaušėmis arba net vynuogėmis.
- Jei nemėgstate silkės, galite patiekti su rūkyta skumbre arba lašiša.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Burokėlius kepkite įvyniotus į foliją - taip jie išlaikys daugiau sulčių ir skonio.
- Avinžirnius nusausinkite ir lengvai pakepinkite keptuvėje su prieskoniais - jie taps traškesni ir aromatingesni.
- Obuolius pjaustykite tik prieš pat maišant mišrainę, kad nepajuoduotų.
- Padažą ruoškite iš anksto, kad skoniai geriau susijungtų.
- Silkę filė supjaustykite stambesniais gabalėliais, taip ji geriau išlaikys savo tekstūrą.