Silkė su keptų burokėlių, obuolių ir avinžirnių mišraine

2025-03-12 Autorius oSkanu.lt

Silkė su keptų burokėlių, obuolių ir avinžirnių mišraine
Keptų burokėlių saldumas, obuolių gaivumas, avinžirnių sodrumas ir silkės jūrinis skonis sukuria nepakartojamą skonių simfoniją, kuri paliks neišdildomą įspūdį jūsų svečiams. Šis patiekalas ne tik skanus, bet ir maistingas - puikus baltymų, skaidulų ir vitaminų šaltinis. Paruošimas nėra sudėtingas, tačiau rezultatas pranoksta visus lūkesčius! 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Vietoje graikiško jogurto galima naudoti natūralų jogurtą arba grietinę.
  • Avinžirnius galima pakeisti pupelėmis arba lęšiais.
  • Neturint šviežių krapų, galima naudoti džiovintus arba petražoles.
  • Vietoje grūdėtų garstyčių tinka ir paprastos, arba medaus-garstyčių padažas.
  • Obuolius galima pakeisti kriaušėmis arba net vynuogėmis.
  • Jei nemėgstate silkės, galite patiekti su rūkyta skumbre arba lašiša.


Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai

 
  • Burokėlius kepkite įvyniotus į foliją - taip jie išlaikys daugiau sulčių ir skonio.
  • Avinžirnius nusausinkite ir lengvai pakepinkite keptuvėje su prieskoniais - jie taps traškesni ir aromatingesni.
  • Obuolius pjaustykite tik prieš pat maišant mišrainę, kad nepajuoduotų.
  • Padažą ruoškite iš anksto, kad skoniai geriau susijungtų.
  • Silkę filė supjaustykite stambesniais gabalėliais, taip ji geriau išlaikys savo tekstūrą.

Ingredientai

    • Silkė filė: 400 g
    • Burokėliai: 3 vidutinio dydžio (apie 450 g)
    • Obuolys: 2 vidutinio dydžio (apie 300 g)
    • Svogūno ropikės pusė: 1 vnt. (apie 75 g)
    • Svogūnų laiškai: 30 g
    • Konservuoti avinžirniai: 1 skardinė (400 g, nusausinus 240 g)
    • Alyvuogių aliejus: 2 šaukštai
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį
    Padažiukui:
    • Graikiškas jogurtas: 150 g
    • Grūdėtos garstyčios: 2 šaukštai
    • Majonezas: 3 šaukštai
    • Krapai: 15 g (smulkinti)
    • Citrinos sultys: 2 šaukštai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C temperatūros.
  2. 2. Burokėlius nuplausi ir suvyniosi į aliuminio foliją. Kiekvieną burokėlį reikės įvynioti atskirai.
  3. 3. Dėk paruoštus burokėlius į orkaitę ir kepk apie 45 minutes, arba kol burokėliai tampa minkšti (patikrinti galima įsmeigus peilį ar šakutę).
  4. 4. Kai burokėliai iškeps, leisk jiems atvėsti, tada nulupk odelę ir supjaustyk kubeliais.
  5. 5. Nusausinsi konservuotus avinžirnius. Juos paskrudink keptuvėje su šaukštu alyvuogių aliejaus ir žiupsneliu druskos bei pipirų (apie 5 minutes) - taip įgaus daugiau skonio.
  6. 6. Svogūno ropikę smulkiai supjaustai, o svogūnų laiškus sukapok.
  7. 7. Obuolius nuplovęs ir išėmęs sėklalizdžius, supjaustysi smulkiais kubeliais.
  8. 8. Dabar ruošk padažą: sumaišyk graikišką jogurtą, grūdėtas garstyčias, majonezą, smulkintus krapus ir citrinos sultis. Įdėk žiupsnelį druskos ir pipirų. Gerai išmaišysi iki vientisos masės.
  9. 9. Dideliame dubenyje sudėsime keptus burokėlius, obuolius, svogūnus, svogūnų laiškus ir avinžirnius.
  10. 10. Užpilame paruoštu padažu ir švelniai išmaišome, kad visi ingredientai tolygiai pasidengtu padažu.
  11. 11. Silkės filė supjaustoma vidutinio dydžio gabalėliais.
  12. 12. Patiekiant, mišrainę dėk į lėkštę, o šalia gražiai išdėliosi silkės gabaliukus.
  13. 13. Papuošimui galėsi naudoti kelis svogūnų laiškus ir krapų šakeles.