"Šilkinis" humusas su alumi - labai puikus užkandis žiūrint TV!

Tiesiog būna gyvenime tokių dienų, kai norisi KAŽKO, bet nesi tikras ko-saldaus, rūgštaus, o gal sūraus? Būna. Bet nutinka ir taip, kai puikiai žinai, kad nori humuso, kad žiūrėdama tv galėtum "kabliuoti" be didelio sąžinės graužimo.

Ingredientai

    • konservuoti avinžirniai: 500 gramų
    • česnakas: 3 skiltelių
    • Tahini padažas: 120 gramų
    • citrinos sultys: iš 1 vnt.
    • druska: žiupsnelio
    • šviesus alus: ~100 mililitrų (kiekį reguliuokite, pagal tai kokio norisi humuso tirštumo)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių į trintuvą sudėkite avinžirnius, česnakus, tahini padažą, įspauskite citrinos sultis ir suberkite druską.
  2. 2. Tuomet viską sutrinkite iki vientisos masės.
  3. 3. Po to į sutrintą masę supilkite alų ir išmaišykite šaukšto pagalba.
  4. 4. Tada dėkite į šaldytuvą ir palaikykite mažiausiai 60 minučių, kad skoniai "susidraugautų".
  5. 5. Paskui patiekite į stalą su norimais traškučiais. Skanaukite!
  6. 6. Rekomendacija: Daugiau humuso receptų rasite: Humuso receptai.