Tokius popsiukus (cake pops) galima gaminti ir iš atlikusio biskvito nuo gaminto torto. Tokie popsiukai man itin mieli bei gražūs, kad niekada negaliu jų atsisakyti. Pilvo juosta man tikrai nepadėkos. :)
Jeigu neturite pagaliukų, tai nerekomenduoju naudoti plonų šiaudelių, nes jie nelabai atlaiko šiuos popsiukus.
Ar gaminčiau juos dar kartą? Tikrai taip!
Galimos ingredientų alternatyvos
- Biskvitui vietoje paprasto cukraus galima naudoti rudą cukrų, kuris suteiks gilesnį karamelės skonį.
- Jei neturite kakavos, galite naudoti kerobo miltelius arba tiesiog atsisakyti šio ingrediento ir gaminti vanilės skonio biskvitą.
- Vietoje kepimo miltelių galima naudoti sodos ir citrinos rūgšties mišinį (1 arbatinis šaukštelis sodos ir 0,5 arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties).
- Popsiukų "klijams" vietoje kondensuoto pieno galima naudoti maskarponės sūrį, grietinėlės sūrį, riebią grietinę arba jogurtą.
- Šokoladui galite rinktis juodąjį, pienišką arba baltąjį šokoladą, priklausomai nuo jūsų skonio preferencijų. Taip pat vietoj šokolado galima naudoti saldainius, kurie lengvai lydosi (pvz., "Wilton Candy Melts").
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Formuojant popsiukus, labai svarbu, kad biskvito ir "klijų" masė nebūtų per drėgna, nes tuomet rutuliukai gali lengvai nukristi nuo pagaliuko.
- Jei masė per minkšta, įdėkite daugiau biskvito trupinių.
- Prieš merkiant į šokoladą, popsiukai turi būti gerai atšaldyti, kad išlaikytų formą.
- Šokoladą tirpinkite atsargiai, nenaudodami per didelio karščio, kad jis nesusviltų ir neprarastų blizgesio.
- Jei norite, kad šokoladas būtų skystesnis, galite įdėti šiek tiek kokosų aliejaus.
irena
Atsakyti
Luka
Atsakyti
Agnė
Atsakyti
Marija
Atsakyti
meda
Ami
Labai skanu
Atsakyti
Matėja
Atsakyti