„Obuolių marmeladiniai saldainiai“ yra puikus desertas, kurį galima pagaminti namuose, naudojant natūralius ingredientus.
Saldainiai, pagaminti namuose, be papildomų konservantų ar dirbtinių priedų, gali būti puiki alternatyva komerciniams saldumynams. Be to, šiame recepte galite sumažinti cukraus kiekį arba pridėti želatinos, kad saldainiai būtų dar tvirtesnės konsistencijos.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Cukraus alternatyva: Vietoj cukraus galima naudoti medų ar klevų sirupą, nors tai gali šiek tiek pakeisti skonį ir tekstūrą.
- Citrinos rūgštis: Citrinos rūgštį galima pakeisti citrinos sultimis, tačiau tuomet bus sunkiau suvaldyti rūgštumo intensyvumą.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
Kad saldainiai būtų tvirtesnės konsistencijos, kitą kartą į receptą rekomenduojama pridėti želatinos ar želė cukraus. Be to, jei norite sutrumpinti džiovinimo laiką, saldainius galite džiovinti elektrinėje orkaitėje, nustatę žemesnę temperatūrą.
Kalorijos
- Bendras kalorijų kiekis: apie 1400 kcal
- Porcijoje (1 gabalėlis): apie 28 kcal