Labai skanus ir traškus skrebutis su avokadų užtepėle ir išvirtais kiaušiniais be lukšto.
Šį kartą Jums greitas ir itin paprastas receptas. Labiausiai, mano požiūriu, tinka pusryčiams. Įdomumas šiame receptu yra kiaušinių virimas. Kiaušiniai išverdami be lukšto. Visada galvojau, kad tai sudėtinga, bet kai pamėginai nieko tokio baisaus neradau.
Patarimai, pastebėjimai: Originaliame recepte į avokadų tepinį dar buvo dedamos susmulkintos petražolės, aš šį kartą dėjau svogūnų laiškus, nes juos labai mėgstu ir tuo metu turėjau savo šaldytuve. Dėkite tai, kas Jums labiau patinka.
Citrinos sulčių pilame pagal savo skonį. Aš arbatiniais šaukšteliais tiksliai nematavau, tiesiog, įlašinau, kiek man norėjosi.
Ant kiaušinio viršaus dar užbarsčiau druskos, pipirų ir šiek tiek čili miltelių, nes mėgstu šiokį tokį aštrumą. Galite naudoti ir paprikos miltelius, bet tai nėra privaloma.
Vandens į puodelį įpyliau maždaug pusę litro ir pusę šaukšto acto.
Virti reikia lygiai 60 sekundžių ir po to lygiai 4-5 minutes laikyti su uždengtu dangčiu. Galite ir tiesiog, virti kiaušinius apie 3-4 minutes ant silpnos kaitros, be laikymo su uždengtu dangčiu. Kokį metodą pasirinksite priklauso nuo jūsų. Aš išmėginau būtent šį.
Reklama
Kiaušinio virimas be lukšto pareikalaus šiek tiek praktikos. Norint puikiai atitaikyti kiaušinio trynio skystumą reikia laiko bei tikslumo. Man vakar gavosi kiaušiniai kietesniu tryniu, bet buvo labai gardu ir tiesą pasakius, su šituo sumuštiniu nelabai ir norėčiau skystesnio trynio. Bet čia jau kiekvieno skonio reikalas. O gal paragavus ir pasikeistų mano nuomonė.
Papildau: Gaminau dar keletą kartų ir ką tik išmėginau išvirti kiaušinį be lukšto pagal tą patį metodą ir nuostabiai pavyko! Trynys gavosi skystas. Taigi rašau tiksliai kaip dariau - į litrinį puodelį pyliau pusę litro vandens. Vandenį užviriau, po to sumažinau kaitrą, kad neburbuliuotų vanduo. Įpyliau maždaug šaukštą acto (mano naudojamas actas - baltas vyno actas, kitokio neturiu) ir išmaišiau. Kiaušinį atsargiai įmušiau į mažą indelį (keramikinį Creme Brule indelį), tada atsargiai kiaušinį "įleidau" į puodo centrą ir viriau lygiai 60 sekundžių. Išjungiau kaitrą, uždengiau dangčiu, laikmatis dar 4 minutėms. Po lygiai 4 minučių ištraukiau su kiaurasamčiu ir nusausinau ant popierinio rankšluosčio. Tiekti privaloma iškart. Svarbiausia, kad kiaušinių nereikia lupti! Man tai didelis privalumas.
Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 2 skrebučiai.