Sluoksniuotos tešlos pyragaičiai

Ingredientai

    • sluoksniuota bemielė tešla: 275 gramų
    • slyvos: 10 (jeigu naudojate tik slyvas)
    • kiaušinio tryniai: 1
    • sviestas: 60 gramų
    • maltas cinamonas: 2 šaukštelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje slyvas perpjauname pusiau, išimame kauliukus bei supjaustome 3 milimetrų storio riekėmis. Tešlą iškočiojame bei supjaustome 2 centimerų pločio ir 20 centimetrų ilgio juostelėmis. Slyvas išdėliojame ant tešlos juostelių. Tešlos galus patepame išplaktu kiaušinio tryniu bei susukame į ritinėlius.
  2. 2. Tuomet pyragėlius sudedame į kepimo popieriumi išklotą skardą. Sviestą išlydome bei sumaišome su cinamonu. Juo aptepame pyragaičius. Tada kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 18–20 minučių, kol gražiai apskrus. Skanaujame!
Minkštos varškės spurgos
(1)