Sluoksniuotos tešlos pyragaičiai

Ingredientai

    • sluoksniuota bemielė tešla: 275 gramų
    • slyvos: 10 (jeigu naudojate tik slyvas)
    • kiaušinio tryniai: 1
    • sviestas: 60 gramų
    • maltas cinamonas: 2 šaukštelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje slyvas perpjauname pusiau, išimame kauliukus bei supjaustome 3 milimetrų storio riekėmis. Tešlą iškočiojame bei supjaustome 2 centimerų pločio ir 20 centimetrų ilgio juostelėmis. Slyvas išdėliojame ant tešlos juostelių. Tešlos galus patepame išplaktu kiaušinio tryniu bei susukame į ritinėlius.
  2. 2. Tuomet pyragėlius sudedame į kepimo popieriumi išklotą skardą. Sviestą išlydome bei sumaišome su cinamonu. Juo aptepame pyragaičius. Tada kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 18–20 minučių, kol gražiai apskrus. Skanaujame!
Valgomos dovanos: Cidonijų sūris (Membrillo)
(5)