Sluoksniuotos tešlos širdelės

2017-10-17 Autorius oSkanu.lt

Sluoksniuotos tešlos širdelės

Ingredientai

    • sviestas: 200 gramų
    • miltai: 500 gramų
    • druska: žiupsnelio
    • vanduo: truputį mažiau nei pusė stiklinės (stiklinė - 250 ml)
    • mėgiama uogienė
    • miltelinis cukrus: apibarstymui

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje ant stalviršio persijokite miltus, sudėkite sviestą bei peiliu kapokite, kol susidaro trupiniai, berkite druską.
  2. 2. Tuomet padarykite duobutę, pilkite vandenį bei išminkykite tešlą. Jei tešla skystoka, berkite dar miltų. Iš tešlos padarykite kamuoliuką bei dėkite į šaldytuvą 60 minučių.
  3. 3. Tada iš šaldytuvo išimkite tešlą bei iškočiokite 0,5 centimetro storio tešlos lakštą, išspauskite širdelės formos sausainius. Vieni bus pilnaviduriai, kiti – su širdele viduryje.
  4. 4. Dėkite į skardą bei kepkite 180 laipsnių temperatūroje maždaug 12 minučių.
  5. 5. Širdeles su skylutėmis apiberkite su milteliniu cukrumi.
  6. 6. Ant pilnavidurių sausainių tepkite uogienę bei ant viršaus uždėkite tuščiavidurius sausainius. Skanaukite!