Šokoladinių sausainių ir grietinės tortas

2017-10-17 Autorius Aušra - Šeimos virtuvė

Šokoladinių sausainių ir grietinės tortas

Ingredientai

    • šokoladiniai kvadratiniai sausainiai: 2 pakuočių (360 gramų)
    • grietinė: 400-500 gramų (30% riebumo)
    • cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
    • uogienė: ~100 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje ant lėkštės arba padėkliuko sudedame sausainius 3×3. Inde sumaišome grietinę su cukrumi. Trečdalį grietinės kremo užtepame ant sausainių.
  2. 2. Tuomet sudedame antrą sluoksnį sausainių. Sutepame sausainius uogiene. Sudedame trečią sluoksnį sausainių. Sutepame pusę likusio grietinės kremo ant sausainių. Sudedame paskutinį sluoksnį sausainių. Likusį grietinės kremą paskirstome ant torto viršaus.
  3. 3. Tada tortą statome į šaldytuvą nakčiai, kad į sausainius susigertų kremas arba jie suminkštėtų.
  4. 4. Prieš patiekiant tortą valgyti, galite papuošti tortą šviežiomis uogomis, tarkuotu šokoladu arba kitais pasirinktais/turimais priedais. Skanaukite!
Nekeptas jogurtinis tortas su mandarinais
(4)
Morkų tortas su riešutais ir maskarponės kremu🥕
(16)
Pistacijų tortas su avietėmis
(1)
Morenginis tortas su šokoladu ir apelsinų kremu
(4)
Morenginis tortas su karameliniu kavos kremu ir aguoniniu biskvitu
(39)