1. Iš pradžių užkaičiame virdulį vandens. Suberiame gerai nuplautus ryžius į puodą, šiek tiek pasūdome, įpilame 1 litrą verdančio vandens. Kai jau vanduo ima kunkuliuoti, sumažiname ugnį, uždengiame bei verdame maždaug 12-15 minučių, kol ryžiai išvirs.
2. Tuomet nukošiame ryžius, nuplauname po lediniu tekančiu vandeniu bei nuvarviname. Paliekame maždaug 1-2 valandas pastovėti, kad ryžiai nudžiūtų.
3. Tada wok arba didelėje keptuvėje įkaitiname šaukštą aliejaus. Lengvai išplakame kiaušinius bei supilame į keptuvę arba wok. Pakraipome keptuvę, kad kiaušiniai išsilietų ant dugno. Kepame ant vidutinio kaitrumo ugnies, nuolatos maišydami bei smulkindami, kol sustandės (maždaug 1 minutę).
4. Sumaišome kiaušinius su ryžiais bei kepame toliau, nuolatos maišydami, ant didelės ugnies maždaug 3-4 minutes, kol ryžiai gerai aplips smulkiais kiaušinių gabaliukais.
5. Pabaigoje supilame sojų padažą, išmaišome bei nieko nelaukdami patiekiame. Mėgaujamės!
Atsakinėjama į Komentarą