Su kiaušiniais kepti ryžiai

Ingredientai

    • ilgagrūdžiai ryžiai: 100 gramų
    • augalinis aliejus: 1 šaukšto
    • kiaušiniai: 2
    • sojų padažas: 3-4 šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių užkaičiame virdulį vandens. Suberiame gerai nuplautus ryžius į puodą, šiek tiek pasūdome, įpilame 1 litrą verdančio vandens. Kai jau vanduo ima kunkuliuoti, sumažiname ugnį, uždengiame bei verdame maždaug 12-15 minučių, kol ryžiai išvirs.
  2. 2. Tuomet nukošiame ryžius, nuplauname po lediniu tekančiu vandeniu bei nuvarviname. Paliekame maždaug 1-2 valandas pastovėti, kad ryžiai nudžiūtų.
  3. 3. Tada wok arba didelėje keptuvėje įkaitiname šaukštą aliejaus. Lengvai išplakame kiaušinius bei supilame į keptuvę arba wok. Pakraipome keptuvę, kad kiaušiniai išsilietų ant dugno. Kepame ant vidutinio kaitrumo ugnies, nuolatos maišydami bei smulkindami, kol sustandės (maždaug 1 minutę).
  4. 4. Sumaišome kiaušinius su ryžiais bei kepame toliau, nuolatos maišydami, ant didelės ugnies maždaug 3-4 minutes, kol ryžiai gerai aplips smulkiais kiaušinių gabaliukais.
  5. 5. Pabaigoje supilame sojų padažą, išmaišome bei nieko nelaukdami patiekiame. Mėgaujamės!

Atsiliepimai

Vegetariška tempura
(1)
Vegetariškos "dešrelės"
(2)
Pomidorų sriuba su pupelėmis
(2)