Sveikas desertas: Dribsnių mišinys su spanguolėmis ir šokoladu

Ingredientai

    • avižiniai dribsniai: 400 gramų
    • džiovinti riešutai: 250 gramų (kokoso drožlių, migdolų plokštelių, lazdyno riešutų)
    • linų sėklos: 2 valgomųjų šaukštų
    • švelnus augalinis aliejus: 100 mililitrų (graikiškų riešutų)
    • skystas medus: 100 mililitrų 
    • juodas šokoladas: 100 gramų
    • apelsinų nutarkuota žievelė: iš 2 vienetų
    • džiovintos spanguolės: 100 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius su visais riešutais.
  2. 2. Viską užpilkite aliejumi ir medumi, gerai išmaišykite.
  3. 3. Supilkite į kepimo skardą, kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, 20-30 minučių.
  4. 4. Kepančius dribsnius porą kartų pamaišykite.
  5. 5. Iškepus sumaišykite su 50 gramų smulkiai sutarkuoto šokolado ir gerai išmaišykite.
  6. 6. Likusį šokoladą ir spanguoles įmaišykite ataušus avižoms.
  7. 7. Laikykite sausame ir sandariame inde, galite net iki 3 mėnesių.
  8. dribsnių mišinys
  9. 8. Rekomendacija: Daugiau desertų receptų rasite: Desertai
Braškiniai pyragaičiai
(2)