varškės sūrio: 120 gramų (arba paprastos varškės, pertrintos per sietelį)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia įjungame bei įkaitiname orkaitę iki 170 laipsnių temperatūros.
2. Atskiriame kiaušinių baltymus nuo trynių.
3. Baltymus padedame į šaldytuvą, kad beze gautųsi tvirtesnė.
4. Tuomet sulaužome gabaliukais šokolado plytelę, ištirpiname ją ant vandens garų vonelėje (60 laipsnių temperatūroje) ir dedame sūrį arba varškę. Kruopščiai išmaišome.
5. Tada dideliame dubenyje suplakame kiaušinių baltymus iki putų.
6. Įdedame trečdalį plaktų baltymų į tešlą ir gerai permaišome. Paskui įdedame likusią dalį ir dar kartą permaišome.
7. Pergamentinį popierių skirtą kepimui, suteptą sviestu, dedame į kekso formos dugną.
8. Supilame tešlą į formą bei lengvai krestelime.
9. Dedame formą į skardą, pripiltą karšto vandens.
10. Kepame trim etapais: 15 minučių 170 laipsnių temperatūroje, 15 minučių - 160 laipsnių temperatūros, o po to išjungiame orkaitę ir paliekame sūrio tortą viduje dar 15 minučių.
11. Galite patiekti su bet kokiu džemu, sirupu, plakta grietinėle, šokolado drožlėmis arba tiesiog pabarstyti cukraus. Skanaus!
12. Pastebėjimas: Šį torto receptą radau youtube, tai prisegu ir jį, kad galėtumėte matyti gaminimo eigą aiškiau. Video ir subtitrai anglų kalba.
Kotryna
Atsakyti
Lina
Milda
Atsakyti
Asta