Tiramisu tortas pagal Beatą

Ingredientai

    Biskvitui:
    • kiaušiniai: 6
    • cukrus: 160 gramų
    • miltai: 140 gramų
    • bulvių krakmolas: 25 gramų
    • tirpios kavos granulės arba milteliai: 1 valgomojo šaukšto
    • sviestas: 60 gramų
    Kavos sirupui:
    • espreso kava: 150 gramų
    • cukrus: 150 gramų
    Šokoladiniam kremui:
    • 35% riebumo grietinėlė: 300 mililitrų
    • cukrus: 1 valgomojo šaukšto
    • juodas šokoladas: 120 gramų
    Mascarponės kremui:
    • mascarpone sūris: 350 gramų
    • kavos sirupas: 4 valgomųjų šaukštų
    Šonams aptepti:
    • mascarpone kremas: 150 gramų
    • cukraus pudra: 1 valgomojo šaukšto
    • 35% riebumo grietinėlė: 100 mililitrų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Biskvito paruošimas: Jei 2 biskvitus kepsite vienu metu, tai tešlą gaminkite vieną kartą, jeigu netelpa mums į orkaitę, ar neturite dviejų vienodų kepimo formų, tuomet biskvito tešlą ruoškite du kartus, du kartus ir kepkite.
  2. 2. Ištirpinkite bei atvėsinkite sviestą. Miltus sumaišykite su krakmolu bei kavos milteliais. Plakite kiaušinius su cukrumi geras 5 minutes, kad masė kaip reikia suputotų. Paskui ant viršaus užberkite daugiau negu pusę miltų mišinio ir šluotele (su kuria kiaušinius plakame) verčiamaisiais judesiais įmaišykite miltus, stenkitės kad mentelė judėtų vertikaliai (ne ratais). Po kokių 8 judesių suberkite likusius miltus bei vėl pamaišykite. Miltų vis dar gali matytis.
  3. 3. Paskui palei kraštus supilkite ištirpintą sviestą bei vėl atsargiai pamaišykite. Masė šiek tiek susitrauks. Kepimo formos dugną išklokite kepimo popieriumi, paskui konditeriniu teptuku vos vos patepkite kepimo formos kraštus bei dugną ištirpintu sviestu. Paruoštoje kepimo formoje paskirstykite tešlą bei kepkite iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių.
  4. 4. Sirupas: Karštą kavą sumaišykite su cukrumi, maišykite kol pastarasis ištirpsta.
  5. 5. Šokoladinis kremas: Grietinėlę bei cukrų pakaitinkite iki virimo. Šokoladą sulaužykite gabaliukais. Ant šokolado užpilkite karštą grietinėlę bei intensyviai maišykite, kad šokoladas ištirptų. Kai masė susilygins leiskite kremui atvėsti bei dėkite į šaldytuvą. Atšalusią masę išplakite, kad gautųsi tepamos konsistencijos kremas.
  6. 6. Mascarponės kremas: Į mascarpone sūrį įpilkite kavos sirupo bei šaukštu gerai išplakite.
  7. 7. Torto formavimas: Abu biskvitus perpjaukite pusiau. Dėkite pirmą biskvitą į tortinę bei palaistykite jį sirupu (mažiausiai 2-3 šaukštai). Dabar užtepkite mascarpone kremo, ant viršaus dėkite kitą biskvito lakštą. Vėl suvilgykite jį sirupu bei tepame visą šokoladinio kremo sluoksnį.
  8. 8. Paskui ant viršaus vėl biskvitą, vėl jį suvilgykite bei dėkite likusį mascarpone kremo sluoksnį, po to suvilgykite paskutinį biskvito lakštą ir dėkite suvilginta puse į apačią. Ant viršaus bei šonų patepkite mascarpone sūriu sumaišytu su cukraus pudra ir išplakta grietinėle. Puoškite pagal savo norus ir fantaziją. Lepinkitės!
Tiramisu tortas pagal Beatą
Tiramisu tortas pagal Beatą
Blynų tortas Petsonas
(2)
Morkų tortas Valentino dienai su Philadelphia sūrio kremu
(4)
Vaisinis jogurtinis torčiukas
(2)
Tortas Rafaello ir beze papuošimas
(1)