švelni varškė: 3 indelių (naudoju "Mūsų"; arba galima naudoti kreminę varškę)
cukraus pudra: 150 gramų
apelsinų likeris/esencija: 2 valgomųjų šaukštų
grietinėlė: 400 mililitrų
Recepto paruošimas
1. Tešla: Minkštą sviestą išplakame su cukrumi iki purumo. Po vieną įmaišome kiaušinius. Suberiame miltus, sumaišytus su krakmolu, kakava bei kepimo milteliais, supilame esencijas ir atsargiai išmaišome.
2. Tuomet ant kepimo popieriaus lakštų nusipiešiame apskritimus. Ant kiekvieno apskritimo paskleidžiame lygiu sluoksniu 2-3 valgomuosius šaukštus tešlos. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 5-7 minutes. Šitaip iškepame 8-10 torto lakštų. Nuo atvėsusių lakštų nuimame kepimo popierių.
3. Kremas: Išplakame 3 indelius varškės su 150 gramų cukraus pudros bei 2 valgomaisiais šaukštais apelsinų likerio/sirupo. Atskirai išplakame 400 mililitrų grietinėlės bei ją įmaišome į varškę.
4. Po to kiekvieną lakštą aptepame kremu bei sudedame vieną ant kito. Torto viršų, jeigu norisi, pabarstome šokolado drožlėmis. Tortą palaikome šaldytuve. Lepinamės!
5. Rekomendacija: Daugiau tortų receptų rasite: Tortai.