Autorius apie receptą
Šį receptą sužinojau iš savo artimos draugės, kuri yra tikra konditerijos meistrė, ir nuo to laiko jis tapo neatsiejama mūsų šeimos tradicija. Vaikai tiesiog pamišę dėl šių varškinių keksiukų – vos pajutę jų kepimo aromatą, tuoj pat subėga į virtuvę! Skani varškės ir mėlynių kombinacija suteikia šiems kepiniams ypatingo skonio ir tekstūros, o sviestas užtikrina nepakartojamą minkštumą. Didžiausias šio recepto privalumas – jį tikrai lengva pagaminti, tad net vaikai gali prisidėti prie proceso ar netgi savarankiškai išsikepti.
Galimos ingredientų alternatyvos
Reklama
- Vietoje paprastos varškės galima naudoti grietininę varškę arba rikotos sūrį, tai suteiks subtilesnį skonį ir dar švelnesnę tekstūrą.
- Mėlynes galima pakeisti kitomis uogomis - avietėmis, gervuogėmis arba spanguolėmis, priklausomai nuo sezono ir jūsų skonio.
- Jei neturite sviesto, galite naudoti kokosų aliejų, kuris suteiks keksiukams egzotišką poskonį.
- Cukrų galima pakeisti medumi arba klevų sirupu, tačiau tokiu atveju reikėtų šiek tiek sumažinti skystųjų ingredientų kiekį.
- Kvietiniai miltai puikiai keičiami spelta miltais arba 50/50 santykiu su pilno grūdo miltais, taip gaunamas dar maistingesnis desertas.
- Kepimo miltelius galima pakeisti sodos ir citrinos sulčių mišiniu (1/4 arbatinio šaukštelio sodos ir 1/2 arbatinio šaukštelio citrinos sulčių).
- Norėdami suteikti papildomo aromato, galite įdėti vanilės ekstrakto arba citrinos žievelės.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Visus ingredientus prieš gaminimą reikėtų išimti iš šaldytuvo, kad jie pasiektų kambario temperatūrą - taip tešla bus vientisesnė.
- Kiaušinius su cukrumi plakite ne mažiau kaip 5-7 minutes, kad masė tikrai patrigubėtų ir įgautų šviesiai geltoną spalvą.
- Sviestą tirpinkite ant nedidelės ugnies arba mikrobangų krosnelėje trumpais intervalais, kad neperkaitintumėte.
- Mėlynes apvoliokite miltuose prieš pat sudėdami į tešlą, kad jos nesusisluoksniuotų dugne.
- Šaldytas mėlynes galima naudoti neatšildytas, tik būtinai apvoliokite jas miltuose.
- Keksiukų formeles užpildykite tešla iki 2/3 aukščio, kad kepant jie gražiai iškiltų ir neišsilietų.
- Kepimo laiką stebėkite pagal savo orkaitės ypatumus - keksiukai turi įgauti auksinę spalvą, o įbedus dantų krapštuką, jis turi išlikti sausas.
- Iškepusius keksiukus leiskite atvėsti formoje 5-10 minučių prieš išimdami, taip jie nepraras formos.
Atsiliepimai