Autorius apie receptą
Šiandien noriu Jums parodyti vištienos troškinį, kurį radau viename angliškame portale ir nusprendžiau išmėginti paruošti savo virtuvėje. O kaip jau minėjau, pastaruoju metu su šeima stengiamės valgyti daugiau vištienos, tad šis pasirinkimas puikiai atitiko šį reikalavimą. Ir galiu pasakyti, kad tai vienas skaniausių kada gamintų mano troškinių, kuris tikrai vertas visų pagyrų. Visi ingredientai idealiai suderėjo tarpusavyje. Nieko nelaukite ir būtinai pasigaminkite!
Beje, tradiciškai paprikašas yra patiekiamas su naminiais plačiais lakštiniais (
tagliatelle), bet Jūs galite rinktis
garnyrą pagal savo norus.
Galimos ingredientų alternatyvos
Reklama
- Vietoje vištienos blauzdelių galima naudoti krūtinėlę, šlauneles arba visą vištą, supjaustytą gabalėliais – tai suteiks skirtingų skonių niuansų patiekalui.
- Jei neturite šviežių paprikų, galite naudoti keptas arba marinuotas paprikas, kurios suteiks patiekalui gilesnį, sodresnį skonį.
- Vietoje 30% riebumo grietinės galima naudoti 20% grietinę, maskarponės sūrį arba graikišką jogurtą, jei norite mažiau kalorijų turinčio patiekalo.
- Konservuotus pomidorus galima pakeisti šviežiais pomidorais (apie 4-5 vidutinio dydžio) arba pomidorų pasta, sumaišyta su nedideliu kiekiu vandens.
- Jei neturite vištienos sultinio, galite naudoti daržovių sultinį arba tiesiog vandenį su vištienos sultinio kubeliu.
- Vietoje sviesto galima naudoti alyvuogių aliejų arba rapsų aliejų, tačiau sviestas suteikia ypatingą, sodrų skonį.
- Norint paaštrinti patiekalą, galima padidinti aitriosios paprikos kiekį arba pridėti šviežių čili pipirų.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Prieš pradedant gaminti, vištieną geriausia išimti iš šaldytuvo bent 30 minučių prieš gaminimą, kad ji pasiektų kambario temperatūrą – taip vištieną bus lengviau ir tolygiau iškepti.
- Vištienos gabalėlius būtina apkepti iki auksinės spalvos, nes tai užrakina sultis ir suteikia patiekalui gilesnį skonį.
- Svogūnus pjaustykite "plunksnomis" (pusmėnulio formos griežinėliais), tai padės jiems greičiau suminkštėti ir geriau išsiskirs aromatas.
- Paprikas geriausia pjaustyti vidutinio dydžio juostelėmis, kad jos išliktų šiek tiek traškios net ir po troškinimo.
- Troškinio konsistenciją galima reguliuoti pagal savo skonį – jei norite tirštesnio padažo, pavirkite ilgiau nuėmę dangtį; jei per tirštas – pridėkite daugiau sultinio.
- Grietinę būtina įdėti pačioje gaminimo pabaigoje ir po to nebevirkite ilgai, kad grietinė nesusisluoksniuotų.
- Patiekalą galima papuošti šviežiomis petražolėmis arba krapais prieš patiekiant – tai ne tik papuoš, bet ir suteiks papildomo šviežumo.
- Šis patiekalas tampa dar skanesnis kitą dieną, kai skoniai geriau susiguli, todėl drąsiai gaminkite didesnį kiekį.
Atsiliepimai