Orkaitėje kepta vištienos krūtinėlė su grybais, sviestu, baltuoju vynu ir čiobreliais

2020-11-16 Autorius San-Zar virtuviniai eksperimentai

Orkaitėje kepta vištienos krūtinėlė su grybais, sviestu, baltuoju vynu ir čiobreliais
Autorius apie receptą

Viskas šiame vištienos krūtinėlės recepte labai paprasta. Pavyks pagaminti net virtuvės naujokams. Visi kas pamėgina, prašo pasidalinti receptu. Aš ir pati šitaip gaminsiu dar ne vieną kartą. :)

Ingredientai

    • vištienos krūtinėlės be odelės: 2x200 gramų
    • džiovinti grybai: 1 saujos
    • pievagrybiai: 250 gramų
    • baltas vynas: 1 didelės taurės
    • sviestas: 3 gumulų
    • čiobrelis: 1 saujos
    • česnakas: 2 skiltelių (nuluptų ir supjaustytų griežinėliais)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia iš aliuminio folijos suformuojame du vokus.
  2. 2. Įkaitiname orkaitę iki 220 laipsnių.
  3. 3. Tada viską sumaišome dubenyje, taip pat ir vištieną.
  4. 4. Sudedame į folijos krepšelius supildami ir sunką. Užlenkiame kraštus, pasistengdami, kad krepšeliai iš visų pusių būtų sandarūs.
  5. 5. Įdedame į kepimo skardą ir kepame maždaug 25-40 minučių orkaitėje.
  6. 6. Iškeptus ištraukiame iš orkaitės, sudedame į dideles lėkštes ir ant stalo praplėšiame foliją. Skanaujame!
  7. 7. Rekomendacija: Daugiau vištienos krūtinėlės receptų rasite: Vištienos krūtinėlės receptai.

Atsiliepimai

Cezario salotos su vištiena ir kale kopūstu
(1)
Kijevo kotletai iš faršo
(1)
Saldžiarūgštė Generolo Tso vištiena
(7)
Ryžių užkepėlė / apkepėlė su vištiena, pupelėmis ir sūriu
(8)