1. Iš pradžių vištą gerai išplauname bei nusausiname. Sumaišome dubenėlyje prieskonius (visus išskyrus uogienę) su šlakeliu aliejaus bei gerai įtriname jais vištą.
2. Tuomet įkaitiname orkaitę iki 180-190 laipsnių temperatūros. Atidarome alaus skardinę bei nupilame trečdalį alaus (arba išgeriame). Pastatome skardinę ant kepimo skardos (o ją geriau išklojame kepimo popieriumi arba folija, tiesiog tam, kad vėliau būtų mažiau plovimo).
3. Tada užmauname vištą (tiksliau sakant pasodiname vištą) ant alaus skardinės bei pašauname į orkaitę. Kepame maždaug 90 minučių arba kol višta iškeps (priklausomai nuo vištos dydžio). Jeigu namie turite termometrą - įkišame jį į vištą, į storiausią jos dalį, o tai turėtų būti vištos krūtinėlė, ir kai tik skaičiukai parodys 75 laipsnių - višta paruošta. Ji nuo alaus bus labai sultinga. Pačioje pabaigoje, maždaug 10 minučių iki pabaigos patepame vištą slyvų uogiene bei kepame toliau.
4. Išimame vištą iš orkaitės bei leidžiame "pailsėti" maždaug 10 minučių, tada nuimame nuo alaus skardinės bei padaliname į dalis. Patiekiame ir mėgaujamės!
Lina
Atsakyti
World Recipes Lietuva