Vištiena kario padaže

Ingredientai

    • vištienos krūtinėlė: 600 gramų
    • česnakas: 3 skiltelių
    • svogūnai: 1
    • karis: 3 arbatinių šaukštelių
    • malta kalendra: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • maltas kuminas: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • malta saldžioji paprika: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • natūralus jogurtas: 300 mililitrų
    • konservuoti pomidorai: 1 skardinės
    • druska
    • juodieji pipirai
    • šviežia kalendra
    • aliejus (kepimui)
    • virti ryžiai: patiekimui (nėra būtina)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių vištienos krūtinėlę supjaustome nedideliais kubeliais bei apibarstome druska ir pipirais.
  2. 2. Tuomet svogūną bei česnaką supjaustome, pakepiname su trupučiu aliejaus bei suberiame karį, kalendrą, kuminą ir papriką. Pakepinusios dar keletą minučių, sudedame vištieną, kepame dar maždaug 5-8 minutes. Po to sudedame konservuotus pomidorus, pakaitiname dar apie 5-10 minučių, prieš pabaigą supilame jogurtą, gerai viską išmaišome, jeigu dar reikia, pagardiname druska ir pipirais.
  3. 3. Prieš patiekdamos apibarstome šviežia kalendra. Patiekiame su virtais ryžiais. Mėgaujamės!
  4. 4. Pastebėjimas: Aš šį kartą naudojau didelę skardinę konservuotų pomidorų. Taip pat galima naudoti dvi mažas, kaip jau jums norisi, nes receptas nenurodė konkretaus dydžio konservuotų pomidorų, o pomidorai yra gėris, todėl nepagailėjau.
  5. 5. Rekomendacija: Daugiau receptų iš vištienos krūtinėlės rasite: Vištienos krūtinėlės patiekalai

Atsiliepimai

Orkaitėje kepta vištienos filė su parmezano sūriu ir grietinės padažu
(33)
Prabangi šeimos vakarienė vos per 5 min.
(30)