1. Iš pradžių morką, salierą bei porą nuplauname, nusausiname, perpjauname išilgai perpus ir supjaustome plonais griežinėliais. Susmulkiname dvi nuluptas česnako skilteles.
2. Tuomet dideliame puode įkaitiname aliejų bei išlydytą sviestą. Paruoštas daržoves sudedame į puodą, užberiame 0,5 arbatinio šaukštelio druskos, išmaišome bei kepame ant vidutinio kaitrumo ugnies maždaug 5 minutes, vis pamaišydamos, kad daržovės nepriliptų prie dugno.
3. Tada vištų šlauneles padaliname į dvi dalis. Užberiame 0,5 arbatinio šaukštelio druskos bei užmalame juodųjų pipirų, įtriname. Apkepusias daržoves nustumiame į puodo kraštą, kad atsirastų vietos šlaunelėms. Padidiname ugnį. Vištieną kepame po maždaug 4-5 minutes iš abiejų pusių, kol įgis aukso atspalvį.
4. Po to įmaišome pomidorus, 0,5 arbatinio šaukštelio petražolių, čiobrelių šakelę, juoduosius pipirus, cukrų bei 0,5 arbatinio šaukštelio druskos. Nuo apelsino nuplauname vašką, paskui tiesiai į puodą nutarkuojame apelsino žievelę bei išspaudžiame jo sultis. Viską gerai išmaišome bei užverdame. Verdame ant silpnos ugnies maždaug 25 minutes, kol vištiena išsitroškins.
5. Nuimame puodą nuo ugnies. Vištieną šakučių pagalba suplėšome maždaug kąsnio dydžio gabaliukais. Alyvuoges supjaustome puselėmis, sudedame į troškinį. Įberiame pusę arbatinio šaukštelio džiovintų petražolių, įtarkuojame česnako skiltelę. Troškinį pakaitiname dar kelias minutes, pagardiname druska bei juodaisiais pipirais pagal savo skonį. Patiekiame su paprastu ryžių garnyru. Skanaujame!
6. Rekomendacija: Daugiau vištienos troškinių receptų rasite: Vištienos troškiniai.