bulvės: ~900 gramų (reguliuokite pagal savo skonį)
šviežio rozmarino šakelės: 6
druska
pipirai
aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
balto vyno actas: šiek tiek
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių bulves nuskuskite bei apvirkite šiek tiek pasūdytame vandenyje (maždaug 10 minučių). Iš vištienos kumpelių išimkite kauliukus bei mėsą nuo kiekvieno kumpelio supjaustykite į 3 pailgas dalis. Apibarstykite vištienos prieskoniais bei įpilkite šlakelį aliejaus, gerai viską išmaišykite. Vištienos gabaliukus apkepkite gerai įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių (maždaug 10 minučių). Pomidorus nuplikykite bei nulupkite odeles.
2. Tuomet rozmarino lapelius šiek tiek patrinkite su druska (patingėjau šį kartą traukti grūstuvę, tai lapelius žirklėmis smulkiai sukarpiau), įpilkite aliejaus ir acto, pagardinkite pipirais.
3. Tada apvirtas bulves, apkeptą vištieną bei nuluptus pomidorus sudėkite į kepimo indą bei viską aptepkite paruoštu rozmarino ir aliejaus mišiniu. Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 minučių. Patiekite ir mėgaukitės.:)
4. Rekomendacija: Daugiau vištienos kumpelių receptų rasite: Vištienos kumpeliai.