Vištienos vėrinukai su riešutų sviestu

2018-04-25 Autorius SP Receptai

Vištienos vėrinukai su riešutų sviestu

Ingredientai

    • vištienos krūtinėlė: 500 gramų
    • riešutų sviestas: 2 kupinų arbatinių šaukštelių
    • sojos padažas: 1 arbatinio šaukštelio
    • vanduo: 4 arbatinių šaukštelių
    • nutarkuota citrinos žievelė: 1 arbatinio šaukštelio
    • citrinos sultys: 2 arbatinių šaukštelių
    • alyvuogių aliejus
    • malta kalendra: žiupsnelio
    • mediniai iešmeliai (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių vištienos krūtinėlę supjaustykite nelabai dideliais gabaliukais.
  2. 2. Tuomet marinatui sumaišykite riešutų sviestą su vandeniu, sojos padažu, kalendromis, citrinų sultimis bei žievele.
  3. 3. Tada medinius iešmelius išmirkykite vandenyje bei ant jų suverkite vištienos gabaliukus. Iš visų pusių aptepkite pasiruoštu marinatu bei apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
  4. 4. Orkaitę įjunkite grilio režimu, įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros bei dėkite kepti. Po kažkur 10-12 minučių apverskite, kad apskrustų ir kita pusė. Skanaukite!
  5. 5. Pastebėjimas: Buvo naudojama viena dalis žemės riešutų sviesto bei viena dalis lazdyno riešutų sviesto.
  6. 6. Rekomendacija: Daugiau vištienos receptų rasite: Vištienos receptai.