Vyne troškinta vištiena

Ingredientai

    • vištų: 1 (supjaustyta gabaliukais)
    • miltų: žiupsnelio
    • alyvuogių aliejaus: 4 šaukštų
    • svogūnų: 1 (susmulkintas)
    • salierų: 1 (supjaustyto)
    • sauso baltojo vyno: 125 mililitrų
    • pomidorų: 3 (didelių, išimtomis sėklomis ir supjaustytų)
    • džiovintų raudonėlių: 1/4 arbatinio šaukštelio
    • druskos
    • šviežių maltų pipirų
    • balzaminio acto: 2 šaukštų
    • grybų: 100 gramų (supjaustytų)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia vištienos gabalėiukus pavoliojame miltuose. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname aliejų. Trumpai pakepiname vištienos gabaliukus, sudedame svogūnus bei salierus, pakepiname dar apie 1-2 minutes. Supilame vyną, sudedame pomidorus, pabarstome raudonėliais, druska bei pipirais.
  2. 2. Tuomet uždengiame dangčiu, sumažiname ugnį bei troškiname 30 minučių (vištienos gabaliukus vieną kartą apverskite).
  3. 3. Galiausiai supilame balzaminį actą, sudedame grybus bei patroškinkite maždaug 5-10 minučių. Tikras skanumėlis!

Atsiliepimai

Čimičangos - orkaitėje kepti buritai su vištiena
(2)
Vištienos kepenėlės troškintos su obuoliais
(7)
Troškinta vištiena su voveraitėmis ir grietinėle
(2)
Aromatinga Teriyaki vištiena
(3)