1. Iš pradžių kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių bei išplakite juos su žiupsneliu druskos iki standžių putų. Paskui po vieną įdėkite kiaušinio trynius pamažu maišydamos. Tada palaipsniui įberkite miltus persijotus su kepimo milteliais.
2. Nuvalykite obuolių odeles bei sutarkuokite juos burokinės tarkos pagalba. Įdėkite vanilinio cukraus bei cinamono, išmaišykite. Sudėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.
3. Ant viršaus paskirstykite paruoštą tešlą bei kepkite iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30-40 minučių.
4. Iškepusios ištraukite iš orkaitės bei leiskite šiek tiek atvėsti. Apverskite pyragą taip, kad viršuje būtų obuolių sluoksnis. Nuimkite kepimo popierių bei suvyniokite pyragą į vyniotinį, palikite atvėsti.
5. Į puodą sudėkite šokoladą bei grietinę, kaitinkite ant mažos ugnies, nuolatos maišydamos, kol masė taps vientisa. Paruoštą masę paskirstykite ant vyniotinio. Galite puošti kokoso drožlėmis arba maltais riešutais.
6. Pastebėjimas: Vyniotinis gaunasi ganėtinai "šlapias", obuolių bei šokolado mėgėjams labai patiks.
7. Rekomendacija: Daugiau vyniotinių receptų rasite: Vyniotiniai.